Pufoase şi cu interior de măr, gogoşile pot fi servite cu îngheţată sau pur şi simplu pudrate cu zahăr vanilat. Se prepară destul de repede şi, cu multă atenţie, pot fi făcute chiar dacă nu ai experienţă în bucătărie
Ingrediente:
4 mere
un plic zahăr vanilat
ulei pentru prăjit
zahăr pudră, pentru servit
CITEȘTE ȘI: Baclavaua, desertul apetisant şi fără chimicale pe care poţi să-l prepari acasă/ REŢETĂ
Pentru aluat:
200 ml lapte
2 linguri ulei
2 ouă
un praf de sare
un plic praf de copt
250 g făină
100 g zahăr
Mod de preparare:
Făina, praful de copt, zahărul şi sarea se amestecă. Se adaugă ouăle şi 2 linguri cu ulei. Se amestecă diluând cu lapte turnat puţin câte puţin.
CITEȘTE ȘI: Minipateuri cu ciocolată: Reţeta unui desert delicios, gata în 15 minute
Se curăţă merele de coajă şi sâmburi, se taie rondele, se pun pe o tavă şi se presară cu zahăr vanilat. Se trec apoi prin aluat şi se pun la prăjit în bate de ulei, potrivit restaurantedelux.ro.
Se scot pe şervete de hârtie şi, după răcire, se presară cu zahăr pudră.
Comentarii:









