LIFESTYLE SANATATE

Diagnosticat cu cancer la pancreas, Leonard Miron și-a serbat ziua în avans

Prietenii vechi, colegii din TVR, nimeni nu a știut că fostul prezentator Leonard Miron aștepta înfrigurat rezultatul unor analize, în timp ce se distra la petrecerea-monstru organizată pentru el la București.

Și totuși ceva părea rupt din context. De ce să își serbeze fosta vedetă tv ziua cu două luni înainte? Iar momentul-surpriză oferit de sărbătorit, care a urcat pe scenă și a interpretat plin de emoție un șlagăr celebru al lui Shirley Bassey ar fi trebuit să dea și mai mult de gândit. Pentru că melodia interpretată de Miron a fost ”It is my life”.

Nimeni nu a bănuit însă nimic, invitații au dansat pe stilul oldies, disco, au râs și au băut șampanie în cinstea prietenului lor care trecea prin cumpăna vieții lui.

Citește și: Planta din România care distruge în timp record celulele canceroase

 

A refuzat chimioterapia

Leonard Miron a primit teribila veste în august, anul trecut. Știa deja mai demult,  în urma unui analize ale ADN-ului, că procentul să dezvolte nenorocita de boală care i-a ucis mama era de 85 la sută.

Organsimul a început să-i transmită semnale că e ceva în neregulă. ”Am aflat întâmplător. Mă îngrășasem foarte mult, culmea, că nu mâncam și tot puneam pe mine. Și am mers să văd ce anume se întâmplă. Am fost diagnosticat cu cancer la pancreas”, este bomba aruncată de fostul prezentator la Antena Stars.

Diagnosticul i-a dat fiori. Împreună cu Miguel, partenerul lui de viață, au decis să păstreze totul acasă, să nu știe nimeni. Și primul pas a fost să treacă pe la psiholog. ”A fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut, cel mai bun medicament care luptă împotriva acestei boli este creierul nostru”, recunoaște Leonard Miron. A doua decizie a fost să refuze chimioterapia. ”Nu am vrut să-mi distrug organismul”, explică el.

 

Tratament revoluționar la Londra

Fostul prezentator a refuzat chimioterapia și a apelat în schimb la cyber knife. Un fel de radio-chirurgie care iradiază doar tumora, fără să atingă nicio celulă din jur. Este un tratament folosit cu succes în tratamentul cancerului de prostată, a cancerului la creier, însă la nivelul cancerului pancreatic este doar în faza de testare.

Leonard Miron și-a asumat riscurile și a încercat. Timp de 5 ore a stat nemișcat, întins pe un pat, pentru ca cyber ”cuțitul” să localize zona țintă și să ”taie„ totul. Procedura a fost efectuată în noiembrie anul trecut, iar în februarie, a venit și concluzia, după ultimele analize: cancerul a intrat în remisie.

Citește și: Cum îţi dai seama că ţi-ai găsit jumătatea: Indiciile de care trebuie să ţii cont

 

Trăiește cu un alt bărbat de 18 ani

Leonard Miron este printre primele vedete de la noi care și-a făcut publică orientarea sexuală. A renunțat la televiziune și trăiește de multă vreme la Londra, în parteneriat civil cu Miguel, un spaniol care de ceva timp a primit și titlul de duce.

”Nu l-am înșelat pe Miguel niciodată. Suntem împreună de 18 ani și cu el totul este incredibil”, sună declarațiile de dragoste pe care i le face iubitului, constant, în public.

În urmă cu câțiva ani, Leonard Miron și partenerul lui au anunțat că vor un copil și au găsit și mama ideală. Împreună cu o amică avocat în Londra hotărâseră să recurgă la inseminare in vitro. Din cauza programului încărcat, spune Miron, au amânat apoi momentul. Însă nu a renunțat de tot la ideea de a avea un copil și de a-l crește în trei.

 

Comentarii: