NUTRITIE

Dietă de sezon: Scapi de toxine și de kilogramele în plus cu ajutorul florilor de soc

healthy-zone.ro

Dieta cu flori de soc este una simplă, bazată pe două preparate realizate din aceste mici flori parfumate – ceaiul sau tinctura. Această cură te ajută să elimini toxinele din organism şi să dai jos kilogramele în plus, în timp record.

Florile de soc au numeroase efecte terapeutice puternice şi pot preveni un numar urias de afectiuni. De la uzul extern până la cel intern, florile de soc nu încetează să uimească prin efectele sale pozitive – proprietăţi laxative, sudorifice, antiinflamatoare şi dezinfectante, toate acestea şi multe altele, vei găsi prezentate aici.

Florile de soc conţin pigmenţi organici, tanin, aminoacizi, carotenoide, flavonoide, zahăr, rutin, acid viburnic, vitaminele A şi B şi o cantitate mare de vitamina C. Ele sunt, de asemenea, un uşor laxativ, un diuretic, şi au proprietăţi sudorifice. Flavonoizii, inclusiv quercetina, se consideră că reprezintă acţiunile terapeutice ale florilor de soc şi fructelor de pădure. In conformitate cu ultimele studii, aceste flavonoide includ antociani, care sunt antioxidanţi puternici şi care protejează celulele împotriva deteriorării, scrie clickpentrufemei.ro.

Totodată, florile de soc pot fi folosite şi în curele de slăbire, graţie capacităţii lor extraordinare de a regla metabolismul. Atenţie, însă! Consumate în exces, preparatele pe bază de soc devin periculoase.

CITEŞTE ŞI: Amalia Năstase a ”topit” 20 de kilograme cu dieta oloproteică! Atenție însă la contraindicații, acest regim vă este interzis categoric de medici în anumite situații

Dieta cu flori de soc

„Proprietăţile laxative şi diuretice ale acestuia îl recomandă pentru combaterea constipaţiei şi a obezităţii. Socul determină o scădere rapidă în greutate prin normalizarea metabolismului şi prin stimularea funcţiilor de eliminare, fiind utilizat în curele de slăbire şi în cele de detoxifiere”, explică fitoterapeutul Elena Badea.

În ceea ce priveşte dieta cu flori de soc, trebuie să se ţine cont de următoarele aspecte:

„Într-un program de pierdere în greutate, este recomandată o dietă fără carne (cu exceptia peştelui, de 2-3 ori pe săptămâna), fără mezeluri şi alimente prăjite, fără produse cu aditivi alimentari, zahăr, margarină şi băuturi răcoritoare. Activitatea fizică nu trebuie neglijat[, iar de foarte mare ajutor este şi utilizarea plantei medicinale despre care vorbim, socul”, susţine Elena Badea.

Aşadar, socul doar ne ajută să scăpăm mai repede de kilogramele în plus, însă nu va funcţiona dacă nu respectăm şi celelalte reguli, respectiv o alimentaţie echilibrată şi sport.

Socul poate fi folosit cu uşurinţă, atât sub formă de infuzie, cât şi sub formă de tinctură, fiecare din variante cu potenţialul ei de a reduce kilogramele.

Infuzia de soc

“Infuzia se obţine dintr-o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită la o cană (250 ml) de apă clocotită. Se lasă la infuzat vreme de 10-15 minute, se filtrează şi se consumă cât mai caldă posibil. Se fac cure cu maximum 3 căni de infuzie neîndulcită pe zi, timp de două săptămâni, cu o pauză de o săptămână, deoarece acesta este un diuretic”, explică fitoterapeutul.

CITEŞTE ŞI: Ce trebuie să știi despre ochelari și îngrijirea lor: Un specialist în optică medicală arată o greșeală frecventă

Tinctura de soc

Cea mai rapida si eficienta modalitate de slabire şi o soluţie pentru a combate obezitatea este însă cura cu tinctură din flori de soc. Tratamentul durează o lună.

“Se pune o linguriţă de tinctură într-un pahar cu apă şi se bea la ora 6 PM. A doua zi ia două linguriţe de tinctură într-un pahar de apă, la aceeaşi oră, şi aşa mai departe, până când ajungi la 7 linguriţe. Se menţine doza timp de 30 de zile”, spune fitoterapeutul.

„Ca să obţii tincura, pune într-un borcan cu filet 15 linguri de pulbere de flori de soc, peste care se adaugă două pahare (400 ml) de alcool alimentar de 50 de grade. Se lasă la macerat vreme de două săptămâni, în borcanul închis ermetic, după care filtrează”, explică ea.

Se poate face şi o combinaţie între infuzia de soc şi tincutura de soc. Puneţi o lingură de tincură în ceaiul de soc. Efectele vor si spectaculoase.

Comentarii: