LIFESTYLE

Doi medici stomatologi au cheltuit peste 1 milion de euro pentru curse de mașini!

În familia pilotului de raliuri Horațiu Savu, toată lumea are în sânge ”microbul” motorsport. Doar Horațiu are la activ peste 20 de ani în cursele de raliuri, soția Laura – 10 ani de karting, iar cei doi copii, Luca și Vlad, sunt campioni la karting și concurează în etapele mondiale din Italia.

În prezent, Horațiu este organizatorul Raliului Clujului, iar Laura fondator a Women Rally. Pilotul a dezvăluit că pasiunea pentru mașini l-a costat până acum o avere.

„Până acum, am vândut patru case, cam un milion și ceva de euro s-au dus pe cursele mele. Am vândut două case ca să îmi iau o mașină, iar acum vindem niște construcții ca să le asigurăm copiilor bugetul pentru a merge mai departe”, a mărturisit ”capul familiei”.

„Am practicat kartingul în copilărie, 10 ani. În familia noastră, toți patru suntem pasionați, de la cel mai mare până la cel mai mic. Sunt foarte încântată că băieții noștri duc pasiunea mai departe”, a recunoscut și Laura, fondator al Women Rally, proiect prin care își propune să încurajeze femeile în a avea mai multă încredere la volanul propriilor mașini.

Ea și Horațiu sunt medici stomatologi și sunt împreună de peste 20 de ani. I-a unit iubirea pentru medicină și adrenalina.„Ne-am găsit noi doi nebuni ca să facem doi copii și mai nebuni și numărăm cupele”, a spus râzând Horațiu.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Băieții merg la etapele internaționale de karting

Cei doi băieți ai familiei sunt ”copiii părinților”, desigur. Vlad, cel mic, în vârstă de nouă ani, a vrut la karting, după ce și-a văzut fratele mai mare.

„Spunea tot timpul că vrea și el să fie ca mine și s-a pus în kart. Mergea foarte tare pentru patru ani și am fost foarte fericit. Știu că împreună vom face performanță în karting”, a povestit Luca Savu.

Pentru că sunt buni în acest sport, băieții merg foarte des în străinătate unde participă la etape mondiale. De altfel, viața lor se împarte între Cluj și Italia, acolo unde se și antrenează.

„Anul trecut am fost în pole position la o cursă mondială. Am avut foarte multe emoții când am plecat de pe locul 1″, a mai spus fratele mai mare.  Și el și cel mic au idoli în Formula 1.

„Eu aș vrea să ajung la Lewis Hamilton”, a anunțat deja mezinul. În timp ce Luca și-a tot schimbat peferințele: „Am avut mai mulți piloți preferați când am început să mă uit la Formula 1 și când m-am apucat și de karting, atunci am ținut cu Kimi Raikkonen, după Lewis Hamilton și acum țin cu Lando Norris!”.

 

 

 

Comentarii: