NUTRITIE

Dovedit ştiinţific: Cafeaua – ‘cheia pentru combaterea obezităţii’

bestcompaniestexas.com

Cercetătorii englezi susţin că au găsit „cheia pentru combaterea obezităţii şi a diabetului zaharat“ prin consumul regulat de cafea.

Organismul conţine două tipuri de grăsimi: brună şi albă. Cea albă duce la depozitarea grăsimii pe corp, iar cea brună ajută la arderea excesului de grăsimi. De curând, un nou studiu publicat în revista Scientific Reports confirmă că acţiunea „grăsimilor brune“ poate fi stimulată prin consumul de cafea, scrie NY Daily News.

CITEȘTE ȘI: ‘Cafeaua antiglont’: Ingredientul care îți sporește energia și te ajută să slăbești

Cercetătorii de la Universitatea din Nottingham susţin că aceasta ar putea fi şi „cheia pentru combaterea obezităţii şi a diabetului zaharat“, dat fiind că grăsimea maro, situată pe umeri şi în jurul gâtului, împiedică depozitele corporale. Folosind o tehnică de imagistică pentru a identifica rezervele de grăsime din corp, cercetătorii au descoperit cum cafeaua accelerează activitatea grăsimii brune. Grăsimea brună se mai activează când o persoană răceşte sau are emoţii prin producerea căldurii, proces care duce la arderea grăsimii corporale obişnuită – cunoscută sub denumirea de „grăsime albă“.

Michael Symonds, co-autor al studiului şi profesor la Şcoala de Medicină de la Universitatea din Nottingham, susţine că sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma că aceasta este ingredientul care stimulează grăsimea brună sau dacă există un alt element care a provocat activarea grăsimii brune.

CITEȘTE ȘI: Masca de păr pe bază de cafea: Uşor de preparat acasă, dă strălucire părului

„Grăsimea brună funcţionează într-un mod diferit faţă de alte grăsimi din organism şi produce căldură prin arderea zahărului şi a grăsimilor, adesea ca răspuns la frig. Creşterea activităţii sale îmbunătăţeşte controlul glicemiei, precum şi îmbunătăţirea nivelului lipidelor din sânge şi caloriile extra, ajutând la pierderea în greutate“, a declarat Symonds.

Comentarii: