LIFESTYLE

Fata-minune a tenisului mondial are sânge românesc! Ce spune Emma Răducanu de ”mămăița”

Specialiștii spun că de la Serena Williams încoace nicio tânără sportivă n-a mai dominat în acest stil US Open-ul. Emma Răducanu a impresionată și pe Regina Elisabeta a II-a, care i-a trimis o scrisoare britanicei care la 18 ani are deja un Grand Slem și lumea la picioare.

Dar Emma nu este doar englezoică, așa cum scrie în acte. S-a născut în Toronto, în Canada, iar ambii părinți sunt emigranți. Mama este din China, iar tatăl ei este, cum probabil ați văzut deja, român.

Familia Răducanu s-a mutat la Londra când fetița lor avea doar 2 ani. Emma vorbește fluent dialectul Mandarin al limbii chineze și înțelege perfect și limba română, însă cu vorbitul este mai greu.

Însă legătura campioanei cu România este foarte puternică. Mai ales că are acolo pe ”mămăița”, așa cum îi spune ea mamei tatălui ei Ioan Răducanu.

„Merg de două ori pe an în București pentru a-mi vizita bunica. Este foarte frumos, iar mâncarea este extraordinară. Bunica mea gătește superb și îmi place mult la București”, spunea Emma cu ceva timp în urmă.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

S-a antrenat cu… garajul!

Emma Răducanu a debutat în circuitul WTA în iunie! La Nottigham, Emma a fost învinsă din primul tur de compatrioata Harriet Dart, dar ascensiunea ei din ultimele 3 luni este fabuloasă.

Timp de un an, cât tenisul de nivelul ei a fost oprit de pandemia de COVID-19, Emma și-a continuat studiile și… antrenamentele. „În timpul lockdownului, Emma lovea cu putere garajul familiei. Nu conta dacă afară era soare sau ploua cu găleata, ea era acolo și se antrena”, a mărturist un vecin pentru BBC.

Părinții au fost cei care s-au ocupat și care au luat toate deciziile în ceea ce privește cariera de sportiv a Emmei Răducanu. Ian Răducanu și Dong Mei Zhai, părinții Emmei, lucrează amândoi în domeniul finaciar.

Amândoi s-au păstrat departe de luminile reflectoarelor. N-au putut participa la US Open din cauza restricțiile impuse de COVID-19.

 

 

 

Comentarii: