MOMS

Femeile cu această grupă de sânge dau naștere celor mai inteligenți copii

Foto: Pinterest.com

Femeile cu această grupă de sânge dau naștere celor mai inteligenți copii. Se pare că grupa de sânge a părinților afectează inteligența și alte abilități ale copilului. Potrivit oamenilor de știință de la Centrul de Sănătate pentru Copii al Universității Stanford (SUA), copiii născuți din mame cu grupa sanguină O au un IQ mai mare.

Femeile cu această grupă de sânge dau naștere celor mai inteligenți copii

Iată cum o explică ei. Mamele cu grupa O au șanse mai mici de a concepe, din cauza specificului ovulelor lor. Copiii născuți de ele se nasc, de obicei, sănătoși.

CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ: De unde moştenesc copiii inteligenţa – de la mamă sau de la tată?/ STUDIU

În plus, cercetările arată că astfel de copii se adaptează mai bine la condițiile externe. Creierul lor este flexibil, au o coordonare corporală mai bună și un IQ mai ridicat. De asemenea, sunt mai talentați.

Mulți dintre acești copii fac mari progrese în muzică, literatură și științe umaniste.

În Japonia, este obișnuit să te întrebi despre grupa sanguină atunci când cunoști pe cineva. Mulți oameni de acolo cred că de aceasta depinde caracterul unei persoane. Iar cărțile scrise de autori japonezi despre modul în care acest indicator determină personalitatea sunt cele mai bine vândute cărți din țară.

Potrivit acestora, persoanele cu prima grupă (zero) sunt curioase, generoase, dar și încăpățânate. A doua grupă este formată din oameni senzuali, perfecționiști, dar excesiv de anxioși. Proprietarii celui de-al treilea grup sunt veseli, dar excentrici și egoiști. Iar cu a patra grupă de sânge, oamenii sunt artistici, dar misterioși și imprevizibili.

Un fapt interesant este că și copiii din unele grădinițe japoneze sunt împărțiți în funcție de grupa de sânge. Iar echipa feminină de softball care a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Beijing antrenează fiecare jucătoare în parte, conform teoriei grupei de sânge.

În Japonia, grupa de sânge poate afecta deciziile de angajare, iar acest lucru nu este pe placul multor oameni. Termenul „burra-hara” a apărut chiar și în această țară. Aceasta se numește discriminare pe baza grupei de sânge.

Oamenii de știință avertizează: astfel de teorii nu au nimic de-a face cu știința, cu excepția cazului în care au fost efectuate studii specifice într-un anumit aspect.

Interesantă este și teoria lui Peter D’Adamo de a clasifica oamenii în funcție de grupa de sânge și de a le face recomandări pentru dieta lor. Persoanele cu grupa O (I) sunt descendenții celei mai vechi populații de vânători-culegători, așa că o dietă bogată în carne și legume/fructe este obișnuită și sănătoasă pentru ei. Cerealele și produsele lactate nu sunt potrivite pentru ei, relatează actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care stimulează memoria și inteligența: Este plin de antioxidanți

Grupa A (II) a apărut în perioada de apogeu a civilizațiilor agricole, ei au nevoie de mai puțină carne și mai multe cereale.

Purtătorii grupei B (III) sunt descendenți ai nomazilor, sunt mai familiarizați cu produsele lactate, ouăle și peștele.

Persoanele cu grupa AB (IV) sunt un grup mixt și, în consecință, li se recomandă o dietă variată.

Comentarii: