NUTRITIE

Friptură de porc diferită, special pentru Sărbători: Gustoasă și sănătoasă, ușor de preparat/ REȚETĂ

sfatulparintilor.ro

Carnea de porc este vedeta acestui sezon. Daca te-ai plictisit de clasicele fripturi de porc, poti prepara doua retete savuroase, care nu te vor tine mult timp in bucatarie. In plus, musafirii vor fi cu adevarat incantati de acestea.

Porc in crusta de fistic, cu garnitura de legume

Ingrediente:

  • muschiulet de porc cu coaste (6 coaste)
  • 400g fistic crud
  • 80g pesmet albusurile
  • 2 linguri rozmarin
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper

Pentru garnitura:

  • 1 telina alba
  • 4 cartofi mov
  • 2 tije de apio
  • 2 radacini de pastarnac
  • 200g morcovi baby
  • 75g unt
  • sare
  • piper

CITEȘTE ȘI: Nu arunca grăsimea care ți-a rămas de la friptură: Iată la ce o poți folosi

Cum se prepara:

Maseaza bine bucata de carne cu sare si o lingura de ulei de masline. Presara rozmarinul pe aceasta. Asezoneaza apoi cu piper si coace bucata de carne la cuptorul incins la 150oC. Coace carnea timp de 3 ore.

In timp ce carnea se coace, adauga fisticul in blender, alaturi de pesmet, un praf de sare si restul de ulei. Mixeaza bine pana obtii o compozitie nisipoasa. Cand carnea s-a copt, las-o putin sa se odihneasca, apoi tapeteaz-o bine, pe toate partile, cu fisticul.

Coace apoi din nou carnea, la 190oC, pana cand fisticul incepe sa se rumeneasca usor, recomanda acasa.ro.

Pentru a prepara garnitura, curata legume si spala-le bine. Taie apoi telina si pastarnacul in bucati egale, fierbe-le in apa cu sare si pana cand sunt bine patrunse.

Opareste tijele de apoi si morcovii baby.

CITEȘTE ȘI: Cum să pregătești o friptură fragedă și delicioasă: Ingredientul care te ajută să frăgezezi carnea

Fierbe cartofii in coaja, lasa-i sa se raceasca apoi curata-i si taie-i bucati potrivite.

Cand toate legumele s-au fiert, scoatele pe platouri separate si lasa-le sa se scurga bine. Trage-le apoi, pe rand, intr-o tigaie cu putin unt si asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust.

Serveste legumele calde, alaturi de carne.

Comentarii: