NUTRITIE SANATATE

Fructele care ne îngrașă fără să ne dăm seama

vientianebackpackershostel.com

Fructele care ne îngrașă fără să ne dăm seama. Subiectul obezității în societatea modernă a fost discutat foarte mult în ultimii ani. Aceasta este o problemă pe care nu ar trebui să o subestimăm, deoarece excesul de greutate este o condiție prealabilă pentru o serie de boli de sănătate, inclusiv boli de inimă, diabet și altele.

Știți că se vorbește mult despre obezitate, dar ceea ce trebuie să facem este să începem să o combatem. În primul rând, vom vorbi despre factorii care sunt principala cauză a obezității.

CITEȘTE ȘI: Trei fructe care scad glicemia

Care sunt factorii care duc la obezitate?

Iată care sunt principalii factori responsabili de obezitate:

  • Probleme hormonale
  • Un stil de viață sedentar
  • Vârsta
  • stresul
  • Lipsa activității motrice

Totuși, aceștia nu sunt singurii factori care duc la creșterea în greutate. Alimentația necorespunzătoare și consumul excesiv de alimente bogate în calorii sunt fundamentale și ele sunt cele care duc la creșterea în greutate.

Fructele care ne îngrașă fără să ne dăm seama

Unii oameni nu știu, dar există fructe care sunt de fapt o sursă serioasă de calorii și care pot duce la obezitate. Fructele care ne fac să luăm în greutate sunt cele care conțin cel mai mult zahăr.

Acestea includ fructele uscate, strugurii, cireșele, piersicile.

Este recomandabil să le evitați dacă obiectivul dumneavoastră este să ajungeți la o greutate sănătoasă. Aceste fructe, desigur, pot fi consumate, dar cu moderație. Este recomandat ca persoanele care au o greutate normală și nu trebuie să slăbească, să le ia după un anumit regim. De exemplu, cireșele, o porție pe zi este de aproximativ 230 de grame. În niciun caz nu spunem că nu trebuie să consumați struguri, cireșe sau fructe uscate, dar nu trebuie să exagerați cu cantitățile. Rețineți acest lucru!

Persoanele supraponderale nu ar trebui să consume deloc aceste fructe, care sunt bogate în zaharuri. Dacă acest lucru este dificil pentru ei, atunci să le consume până la o dată pe săptămână și numai dimineața.

Fructele cu mult zahăr ar trebui să fie consumate cu până la două ore înainte de prânz.

Aici vom împărtăși ceva foarte important, care sperăm că vă va fi util. Fructele se consumă înainte de masa principală, nu ca desert.

CITEȘTE ȘI: Fructele care mențin creierul în formă: Îl protejează de demență

Acest lucru se datorează faptului că, dacă le mâncați pe stomacul gol, acestea sunt descompuse mult mai repede de organism și acesta reușește să absoarbă substanțele valoroase, inclusiv vitaminele, mineralele și zaharurile.

Atunci când le mănânci după masa principală, acestea îngreunează procesul de digerare a alimentelor, potrivit actualno.com.

Comentarii: