NUTRITIE SANATATE

Fructul care scade tensiunea arterială mai mult decât eliminarea sării

simplyrecipes.com

Fructul care scade tensiunea arterială mai mult decât eliminarea sării. Oamenii de știință americani de la Universitatea din Waterloo au făcut o descoperire importantă cu privire la beneficiile unui fruct popular și impactul acestuia asupra tensiunii arteriale.

Bananele pot fi mult mai eficiente decât recomandarea tradițională de a exclude sarea din dietă pentru hipertensiune arterială. Concluziile autorilor studiului sunt publicate în American Journal of Physiology – Renal Physiology.

Beneficiile bananelor pentru tensiunea arterială

Creșterea aportului de potasiu prin alimente precum bananele s-a dovedit a reduce semnificativ tensiunea arterială. Potrivit oamenilor de știință, această metodă este chiar mai eficientă decât reducerea nivelului de sodiu din dieta dumneavoastră. Potasiul ajută la eliminarea sodiului din organism, normalizând echilibrul electrolitic și consolidând sistemul cardiovascular.

CITEȘTE ȘI: Fructul pe care să NU îl mănânci dacă suferi de colon iritabil

Testele arată că cele mai bune rezultate sunt obținute prin menținerea unui raport optim între potasiu și sodiu în dietă, spun oamenii de știință. În afară de banane, potasiul se mai găsește în portocale, pepene galben, fructe uscate, cartofi și legume verzi.

Mai multe despre beneficiile bananelor

Bananele conțin o cantitate mare de potasiu și magneziu, care sunt necesare pentru buna funcționare a inimii. O deficiență a acestui oligoelement poate provoca diverse boli de inimă, cum ar fi aritmia. Este suficient să mâncați doar câteva fructe pe zi pentru a acoperi necesarul zilnic de potasiu.

Indicele glicemic al unei banane depinde de gradul său de coacere. De exemplu, un fruct copt galben are o valoare medie de 50 de unități. Bananele sunt absorbite de organism treptat, saturându-l pentru o lungă perioadă de timp și combătând senzația de foame, ceea ce poate ajuta persoanele care doresc să piardă în greutate.

În primul rând, bananele sunt utile pentru cei care suferă de gastrită cu aciditate ridicată. Pentru astfel de persoane, bananele sunt cea mai bună gustare. Deși fructul nu reduce aciditatea din stomac, creează o peliculă protectoare pe membranele mucoase ale acestuia, prevenind iritațiile și inflamațiile. Chiar și acele persoane care nu au probleme cu stomacul ar trebui să mănânce banane după alimente acide și picante.

Compoziția bananelor (la 100 g de produs) este următoarea

  • apă – 74 g
  • proteine – 1,5 g
  • grăsimi – 0,1 mg
  • carbohidrați – 21,8 g
  • calorii – 89

Beneficiile bananelor se datorează prezenței vitaminelor A, B1, B2, B3 (sau vitamina PP), C, E, acid folic, calciu, magneziu, sodiu, fosfor, fier, cupru, zinc.

CITEȘTE ȘI: ”Superfructul” care accelerează pierderea în greutate și are grijă de inima ta

Bananele ameliorează oboseala, îmbunătățesc starea de spirit și ajută la combaterea stresului. Nucile vor ajuta la sporirea efectului. Acest desert va fi bogat în calorii, deci poate înlocui o masă obișnuită.

Comentarii: