NUTRITIE SANATATE

Fructul de toamnă care este cel mai benefic pentru inimă

bzi.ro

Fructul de toamnă care este cel mai benefic pentru inimă. Acest fruct de toamnă conține potasiu, magneziu și antioxidanți care susțin sănătatea cardiovasculară , potrivit gastroenterologului rus Dr. Evgeny Belousov. El afirmă că acest fruct este kaki și comentează ce alte beneficii sunt asociate consumului său.

Beneficiile fructului kaki pentru inimă

„Fructul kaki este un produs alimentar valoros care, atunci când este consumat cu moderație, oferă beneficii semnificative pentru sănătate. Conținutul său de antioxidanți și vitamine îl face o alegere excelentă pentru prevenirea deficiențelor și menținerea sănătății generale.

the350degreeoven.com

CITEȘTE ȘI: Fructul plin de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți: Protejează creierul și inima

Cu toate acestea, este important să se țină seama de nevoile individuale și să se evite consumul excesiv, în special atunci când fructele nu sunt coapte. Porția recomandată pentru un adult este de 1-2 fructe pe zi (în funcție de mărime), de preferință ca parte a unei diete echilibrate – de exemplu, cu brânză de vaci, nuci sau ca desert după masa principală”, explică medicul.

Fructul kaki conține vitamine A, C, vitamine B, potasiu, magneziu, calciu și o cantitate mare de fibre, care ajută la normalizarea digestiei, menținerea microflorei intestinale sănătoase și controlul nivelului colesterolului.

„100 de grame de fruct kaki conțin până la 160-180 mg de potasiu. Acest mineral reglează echilibrul apă-sare și susține funcționarea normală a inimii și a mușchilor. Fructul kaki conține, de asemenea, magneziu, calciu, fier și mangan în cantități moderate, dar ușor digerabile. În plus, fructul este bogat în antioxidanți precum taninuri, catechine și antocianine – deosebit de abundente în soiurile astringente de curmale. Aceste substanțe au proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene și potențial antitumorale. Și toate acestea sunt importante pentru menținerea sănătății cardiovasculare”, explică medicul.

Fructul kaki elimină excesul de săruri și apă din organism, contribuind astfel la scăderea tensiunii arteriale. Ele pot preveni ateroscleroza și atacurile de cord, deoarece pectina pe care o conțin scade colesterolul din sânge. Numeroase studii au demonstrat beneficiile fructelor kaki pentru vasele de sânge. Datorită conținutului ridicat de minerale, acestea au un efect benefic asupra reumatismului, bolilor hepatice și renale, precum și asupra bolilor de piele.

CITEȘTE ȘI: Fructul care încetinește îmbătrânirea creierului: Îmbunătățesc viteza de reacție, învățarea și memoria pe termen lung

Beneficiile fructului kaki și compoziția sa, bogată în vitamine, minerale și alte substanțe bioactive, pot fi reduse la zero dacă este depozitat incorect. În primul rând, alegeți fructe coapte, întregi, cu coaja intactă. Pulpa nutritivă, bogată în zahăr, este foarte atractivă pentru mucegai și bacteriile putrefactive, care distrug rapid nu numai structura fructului, ci și compoziția sa chimică.

Comentarii: