NUTRITIE SANATATE

Gustarea dintre mese, din doar două ingrediente, care scade colesterolul

Gustarea dintre mese, din doar două ingrediente, care scade colesterolul. Fasolea pe pâine integrală prăjită este un fel de mâncare simplu și sățios, pentru care le putem mulțumi britanicilor – este înlocuitorul perfect pentru sandvișurile îndrăgite de mulți. Acest fel de mâncare s-a dovedit a fi neașteptat de bun pentru inimă, au raportat oamenii de știință de la Cleveland Clinic, citați de Daily Express.

De ce fasolea este bună pentru vasele de sânge și nivelul colesterolului?

Fasolea conține fibre solubile, care se găsesc în aproape toate tipurile de leguminoase. Fibrele leagă excesul de colesterol și îl elimină din organism, prevenind depunerea depozitelor de grăsime pe pereții vaselor de sânge.

CITEȘTE ȘI: Ciorbă de fasole în pâine: Preparatul pe care neapărat să-l încerci

Acest lucru reduce riscul formării plăcii, ceea ce înseamnă că bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale se dezvoltă pe fondul blocajului. Leguminoasele se digeră lent, oferă o senzație de sațietate de lungă durată și ajută la controlul greutății. De asemenea, sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, fier și magneziu.

Experții citați de Daily Express recomandă alegerea fasolei conservate cu conținut redus de zahăr și sare pentru un mic dejun sau o gustare sănătoasă.

Sursă de fibre, vitamina B și carbohidrați complecși

Oamenii de știință subliniază că, pe lângă fasole, merită consumat și pâine integrală, care va deveni o sursă suplimentară de fibre, vitamine B și carbohidrați complecși.

Pâinea integrală este făcută din făină integrală, adică făină care păstrează toate părțile bobului: embrionul este o sursă de vitamine B, vitamina E și grăsimi sănătoase; tărâțele (fulgi) – conțin fibre, minerale și antioxidanți; endospermul – este partea principală a bobului, bogată în amidon și proteine.

Spre deosebire de pâinea albă, care utilizează numai făină rafinată (fără tărâțe și germeni), pâinea integrală păstrează cantitatea maximă de nutrienți.

Puteți recunoaște produsul potrivit după culoarea sa mai închisă, textura densă și aroma caracteristică de nuci. Ingredientele trebuie să indice în mod obligatoriu făină integrală (grâu, secară, ovăz).

CITEȘTE ȘI: Gustul rețetei tradiționale de fasole băută în varianta franțuzească

Puteți adăuga, de asemenea, verdețuri cu frunze, nuci, roșii sau brânză cu conținut redus de grăsimi la sandvișul dvs. pentru o opțiune mai nutritivă. Peștele gras (somon, macrou), nucile și semințele, precum și aproape toate legumele și fructele, contribuie, de asemenea, la reducerea colesterolului, relatează publicația, citând oamenii de știință. Meritul pentru acest lucru se datorează acizilor grași omega-3 pe care îi conțin.

Comentarii: