LIFESTYLE

Handbalul are un nou șef! Un fost arbitru l-a învins pe Alexandru Dedu

Federația Română de Handbal are un nou președinte pentru următorii 4 ani! După două mandate în fruntea handbalului românesc, Alexandru Dedu i-a cedat funcția lui Constantin Din, fostul arbitru internațional IHF și observator EHF. Din l-a învins pe Dedu în turul II de scrutin cu 157 de voturi la 66! Asta după ce în turul întâi, Constantin Din a obținut 95 de voturi, iar Alexandru Dedu, 79.

Pe lângă Constantin Din, Alexandru Dedu a mai avut doi contracandidați la șefia Federației Române de Handbal! Pe Bogdan Voinea, care a încheiat cursa pe locul 3, cu 48 de voturi și pe Maximilian Gavrilă care a obținut un singur vot. La Adunarea Generală de alegeri a FRH au participat toți cei 225 de membri afiliați cu drept de vot ai federației. Doar 223 de voturi au fost valabil exprimate, două fiind anulate.

Noul șef de la Federația Română de Handbal a venit la Adunarea Generală cu o demisie semnată în alb. „Această demisie e garanția pentru ce vreau să fac în handbalul românesc. Dacă nu reușesc, mă retrag singur”, a anunțat Constantin Din.

Fostul arbitru internațional spune că nu a avut emoții în privința victoriei sale! „În toată campania mea am fost încrezător în această victorie, pentru că știu să mă autoevaluez. Este o zi foarte frumoasă pentru mine, iubesc din toată inima handbalul românesc”, a mai spus ”alesul”.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

 „Am avut șocuri mai mari decât această înfrângere!”

Alexandru Dedu, cel care a condus Federația de Handbal din februarie 2014, și-a recunoscut înfrângerea. „Nu mă așteptam la un asemenea rezultat!

Nimănui nu îi place să piardă, dar în acest moment cred că simt multă ușurare. Federația Română de Handbal este o federație grea și te consumă. Am avut șocuri mai mari decât această înfrângere”, a spus fostul președinte.

Comentarii: