În ce moment al zilei este mai bine să mănânci pește. Peștele este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente. Pentru a maximiza valoarea sa nutrițională și beneficiile pentru organism, este important să cunoașteți momentul optim pentru consumul acestuia, relatează site-ul web dedicat sănătății Verywell.
Când ar trebui să consumați pește?
Potrivit Medline Plus, consumul de pește dimineața devreme poate asigura o eliberare constantă de energie și proteine, ajutându-vă să vă simțiți sătui, ceea ce îl face o opțiune bună pentru prânz. În plus, combinarea peștelui cu cereale integrale și legume ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge și la menținerea concentrării.
Consumul de pește la cină poate favoriza refacerea creierului și un somn mai bun. În plus, proteinele din pește sunt mai ușor de digerat seara decât carnea roșie.
CITEȘTE ȘI: Peștele, care este mai sănătos decât carnea de vită și mai ieftin decât aceasta
Cel mai bun moment pentru a consuma pește pentru sănătatea inimii
American Heart Association recomandă că, pentru sănătatea cardiovasculară, este mai importantă consumarea regulată de pește decât momentul zilei în care îl consumați. Prin urmare, consumul a cel puțin două porții de pește gras pe săptămână ajută la scăderea nivelului de trigliceride și a tensiunii arteriale. De aceea este important să includeți peștele în dieta dvs. în mod regulat.
Combinarea peștelui cu alimente sănătoase pentru inimă, cum ar fi legumele cu frunze verzi, nucile, uleiul de măsline sau cerealele bogate în fibre, sporește efectele sale protectoare. Evitați prăjirea, deoarece aceasta poate neutraliza beneficiile omega-3.
Când să consumați pește pentru a îmbunătăți funcția creierului
Acizii grași omega-3 sunt esențiali pentru memorie, concentrare și sănătatea creierului pe termen lung. Revista Nutrition raportează că, deoarece acizii grași omega-3 ajută la reglarea neurotransmițătorilor și a ciclurilor de somn, consumul de pește la cină poate fi deosebit de benefic pentru recuperarea cognitivă și un somn mai bun.
În plus, consumul de pește la prânz poate îmbunătăți concentrarea pe tot parcursul zilei.
De ce sunt importanți acizii grași omega-3?
Peștele gras, cum ar fi somonul, macrou, heringul, sardinele și păstrăvul, sunt surse importante de EPA și DHA. Aceștia sunt acizi grași omega-3 esențiali pe care organismul nu îi poate produce în cantități suficiente.
Acizii grași omega-3:
- ajută la reducerea inflamației în organism
- mențin niveluri sănătoase de trigliceride
- susțin funcția creierului și a nervilor
- ajută la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer
CITEȘTE ȘI: Cel mai bun purificator al sângelui: Alimentul care „topește” colesterolul
Institutul Național de Sănătate din SUA raportează că un aport adecvat de acizi grași omega-3 este asociat cu o sănătate cardiacă mai bună, niveluri îmbunătățite de colesterol și trigliceride și protecție împotriva declinului memoriei legat de vârstă.
Comentarii:









