Dacă încă sunteți intimidați de coacerea pâinii, această rețetă pe care o propun astăzi se face remarcată atât prin simplitate, cât și prin aromă.
La urma urmei, această rețetă de pâine focaccia este adaptată după rețeta simplă de pâine țărănească, o rețetă care a alungat teama de a coace pâine multor persoane.
Ingredientele pot fi înlocuite, iar rețeta poate fi adaptată gustului fiecăruia, apoi finalul vă va demonstra cât de simplu poate fi să obțineți o pâine coaptă acasă.
CITEȘTE ȘI: Cardiolog: Aceasta este cea mai bună pâine pentru hipertensiune – Exquis
Învinge teama de a coace pâine acasă cu rețeta de focaccia
Ingrediente:
- 325 ml apă călduță
- 500 g făină
- 7 grame drojdie uscată
- O mână de roșii uscate
- Câteva măsline
- crenguțe de rozmarin
- Ulei de măsline
- Sare
CITEȘTE ȘI: Cum să mănânci pâinea pentru ca aceasta să nu îți crească glicemia – Exquis
Învinge teama de a coace pâine acasă cu rețeta de focaccia
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia în apă caldă.
Într-un castron amestecăm făina cu apă caldă și cu drojdia.
Adăugăm un praf de sare, apoi puțin ulei de măsline și amestecăm.
Presărăm puțină făină pe blat și începem să frământăm aluatul aproximativ 10 minute sau până când nu se mai lipește de mâini.
Ungem castronul cu ulei, punem aluatul în castron și îl acoperim cu un prosop sau cu o folie, dar nu etanș, apoi îl lăsăm la crescut 40 de minute sau până când își dublează volumul.
Ungem bine o tavă cu ulei, ungem și mâinile și întindem aluatul în tavă.
Punem ulei și apăsăm cu degetele, formând adâncituri pe toată suprafața aluatului.
Presărăm roșiile uscate, măslinele rupte și crenguțele de rozmarin.
Acoperim tava și lăsăm la crescut încă 40 de minute.
Presărăm olecuță de sare mare și punem tava în cuptor cu grijă, fără a o deranja și fără a trânti ușa cuptorului, pentru 25 de minute, la 200 °C, până se rumenește.
Când o scoatem din cuptor punem pe ea puțin ulei de măsline.
Așteptăm ca uleiul de măsline să fie absorbit, apoi o tăiem.
Vă doresc poftă bună!
Comentarii:









