REVIEW

Japonezii au găsit soluția împotriva hărțuirii: Ce pățesc cei care pipăie alte persoane fără acord

dailydot.com

În Japonia a fost lansat un dispozitiv anti-pipăială care vizează combaterea hărțuirii sexuale în transportul public.

Acest dispozitiv le permite victimelor să-și marcheze atacatorii cu un timbru de cerneală invizibil în formă de mână. Oamenii pot utiliza apoi lumina neagră a dispozitivului pentru a-i identifica pe cei care au fost marcați. Firma implicată spune că vrea să ajute la combaterea hărțuirii sexuale. Dar un ONG care luptă cu abuzurile sexuale este îngrijorat de faptul că tehnologia ar putea aduce o povară suplimentară victimelor, potrivit tabu.ro.

CITEȘTE ȘI: #Metoo: Cum să eviți avansurile sexuale nedorite

Firma japoneză Shachihata spune că a create ștampila pentru a ajuta la descurajarea abuzurilor sexuale săvârșite în mijloacele de transport în comun din țară. Compania a anunțat pentru prima dată că a dezvoltat ștampila în mai, după ce un videoclip care ajunsese viral arăta două adolescente japoneze care fugăreau un hărțuitor sexual care se afla într-o stație.

Poliția Metropolitană din Tokyo a declarat că în 2017 au fost raportate 2.620 de infracțiuni sexuale, inclusiv 1.750 de cazuri de pipăire, în mare parte pe trenuri sau în stații. Un număr limitat de 500 de dispositive s-a vândut marți în 30 de minute, a spus un purtător de cuvânt pentru CNN.

Acest dispozitiv este cel mai recent dintr-o serie de încercări de a descuraja hărțuitorii sexuali din țară și vine la doar câteva luni de la lansarea aplicației anti-hărțuire Poliția Digi. Aplicația permite victimelor să alerteze pasagerii că sunt în pericol, afișând un mesaj scris pe care scrie: “Există un ofensator sexual aici. Vă rugăm să ajutați.” „Camere anti-pipăială” au fost instalate pe trenurile de navete ale orașului Tokyo în 2009 pentru a ajuta la soluționarea plângerilor de hărțuire sexuală. Peste 6.000 de persoane au fost arestate sub suspiciunea activității sau făcând fotografii nesolicitate în același an.

CITEȘTE ȘI: Ea este femeia care a creat #MeToo, în urmă cu zece ani

Mișcarea #MeToo a fost până acum lentă în Japonia, care se află pe locul 110 din 149 de țări conform indicelui Forumului Economic Mondial care măsoară egalitatea de gen.

Comentarii: