NUTRITIE SANATATE

Leguma ieftină care purifică sângele și plămânii

googleapis.com

Leguma ieftină care purifică sângele și plămânii. Este timpul să introduceți o legumă ieftină în dieta dumneavoastră. Ea purifică perfect sângele și plămânii.

Leguma ieftină care purifică sângele și plămânii – Napul

Napul este o legumă rădăcinoasă albă și cărnoasă din familia verzei. Este una dintre cele mai vechi legume. Este deja cunoscută în Egiptul Antic, Grecia și Roma. În trecut, a fost unul dintre principalele produse alimentare din Rusia.

Se consumă crudă, fiartă, fiartă, înăbușită și prăjită. În plus, napul are proprietăți benefice unice și este considerat un produs cu conținut scăzut de calorii, deci este ideal pentru cei care sunt preocupați de greutatea lor.

CITEȘTE ȘI: Leguma care nu trebuie să lipsească din farfuria ta: Are un efect puternic anti-cancer

Leguma ieftină care purifică sângele și plămânii: Beneficiile și compoziția napului

Compoziția sa pentru 100 g de produs include:

  • calorii – 32;
  • proteine – 1,5 grame;
  • grăsimi – 0,1 grame;
  • carbohidrați – 6,2 grame;
  • Vitamine: A, beta-caroten, B1, B2, colină, B5, B6, B9, C, E, PP;
  • Minerale: potasiu, calciu, siliciu, magneziu, sodiu, fosfor, fier, cobalt, mangan, cupru, molibden, sulf;

Cele mai cunoscute beneficii ale consumului de napi sunt următoarele:

  • stimulează tractul gastrointestinal
  • are proprietăți anticancerigene
  • are proprietăți antibacteriene
  • întărește oasele
  • combate inflamațiile din gură
  • ajută la purificarea sângelui

Napii sunt un depozit de vitamine și minerale. Este o legumă cu cel mai mare conținut de sulf, iar acest element este cheia proceselor eficiente de purificare care au loc în sânge. Napul susține metabolismul, elimină toxinele și alte substanțe dăunătoare organismului.

Are proprietăți antitumorale și antibacteriene. Leguma conține până la 9% zahăr și multă vitamina C (de două ori mai multă decât alte legume rădăcinoase), precum și vitamine din grupa B.

Napul galben are o concentrație mare de provitamina A. Napul conține multe oligoelemente: cupru, fier, mangan, zinc, iod etc. În ceea ce privește conținutul de sulf, leguma rădăcinoasă este lider în rândul celorlalte legume, iar napul conține mai mult fosfor, necesar pentru sănătatea oaselor și a sistemului nervos, decât în ridichi.

Această legumă săracă în calorii conține polizaharide ușor digerabile, precum și fibre, care stimulează motilitatea intestinală. Acest lucru o face să fie o mâncare dietetică bună, bună pentru tractul gastrointestinal.

În napi a fost găsită glucorafanina, un analog vegetal al sulforafanului, care are proprietăți anticancerigene. Acest element se găsește doar în napi, conopidă, broccoli.

Substanțele conținute în napi au proprietăți antifungice și antibacteriene. Leguma conține un antibiotic vegetal care inhibă dezvoltarea anumitor ciuperci, precum și lizozimă, o componentă cu activitate antimicrobiană, potrivit The Health Site.

CITEȘTE ȘI: Sănătatea vaselor de sânge: Cea mai bună legumă care le curăță de grăsimi

Nocivitatea și contraindicațiile

Contraindicațiile consumului de napi includ:

  • intoleranță individuală
  • alergie
  • inflamație a tractului gastrointestinal, a ficatului și a rinichilor

Napul în sine nu aduce niciun rău organismului uman. Dar dacă abuzați de el, substanțele conținute în cantități mari pot afecta funcționarea glandei tiroide.

În plus, napii nu sunt recomandați persoanelor cu aciditate gastrică deficitară, boli inflamatorii ale tractului gastrointestinal, ficatului și rinichilor.

Comentarii: