RELATII

Lista cu probleme: Alimentele care nu ar trebui consumate după 30 de ani, dacă vrei să eviţi bolile grave

Foto: Pinterest.com

Pe masura ce inaintam in varsta, creste riscul de a dezvolta anumite boli. O alimentatie sanatoasa joaca un rol important in prevenirea cancerului, diabetului zaharat si bolilor de inima. De aceea, iata ce alimente sa eviti!

1. Iaurt cu fructe

Desi sunt mediatizate ca fiind sursa de sanatate, iaurturile cu fructe care se gasesc pe rafturile magazinelor sunt bogate in zahar, coloranti, conservanti, agenti de ingrosare (amidonuri modificate, gelatina), arome sintetice. Asociatia Americana a Inimii recomanda 38 de grame de zahar pe zi pentru barbati si 25 de grame pe zi pentru femei. In locul acestor iaurturi, consuma iaurt simplu sau grecesc amestecat cu fructele proaspete sau uscate, recomandă clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Combustibil pentru creier: Topul alimentelor care îmbunătățesc memoria și te ajută să te concentrezi

2. Soia

Este o sursa vegetala controversata din cauza subiectului legat de modificarea genetica. Chiar daca numeroase cercetari au aratat ca aceasta ajuta la scaderea nivelului de colesterol si este benefica pentru femei (daca nu au existat cazuri de cancer mamar in arborele genealogic), este mai putin recomandata barbatilor din cauza continutului de fitoestrogeni.

3. Anumiti pesti

Pana la 70% din pestele pe care il gasim in magazine (crap, caras sau pastrav), este peste de crescatorie. Acesta este hranit cu furaje nu tocmai sanatoase. De aceea pestele de captura pare a fi mai sanatos decat cel de cultura.

4. Paine alba

Painea alba nu aduce niciun aport nutritiv organismului. Potrivit unei cercetari prezentate la Congresul European impotriva Obezitatii desfasurat la Sofia, oamenii de stiinta spus ca persoanele care consuma 3 felii de paine alba pe zi au un risc crescut de a deveni supraponderale, in comparatie cu cei care nu mananca paine.

5. Suc de fructe

Multi dintre noi crede ca sucul de fructe este la fel de sanatos ca si fructul. Lucrurile nu stau deloc, spun specialistii. Fibrele, cat si o mare parte dintre vitaminele si antioxidantii din fructele proaspete, se pierd in timpul procesului de preparare a sucurilor. Ceea ce ramane reprezinta o mare cantitate de fructoza.

CITEȘTE ȘI: Aronia – fructele minune care protejează de cancer şi de radiaţiile telefoanelor mobile

6. Popcornul la microunde

Pe masura ce inaintam in varsta, incepem sa ne gandim mai mult la cum sa ne protejam de declinul cognitiv. Mentinerea activa a creierului invatand ucruri noi si jucand tot felul de jocuri si facand puzzle-uri este utila. Dar dieta joaca si ea un un rol important. Un aliment deosebit de daunator pentru creier este popcornul la microunde. Contine grasimi trans, care afecteaza memoria, distrugand literalmente celulele, inflamand creierul.

Comentarii: