NUTRITIE

Mănâncă întotdeauna ouăle cu unul dintre aceste 10 alimente pentru a obține cele mai multe beneficii

goodtoknow.co.uk

Mănâncă întotdeauna ouăle cu unul dintre aceste 10 alimente pentru a obține cele mai multe beneficii. Prăjite, fierte sau poșate, ouăle sunt o bază rapidă și hrănitoare pentru orice masă. Sunt pline de nutrienți precum proteine, grăsimi sănătoase, vitamine B, colină și seleniu. Dar celelalte alimente pe care le consumați împreună cu ouăle sunt cele care le pot transforma într-o masă completă.

Iată care sunt alimentele care ar trebui combinate cu ouăle pentru beneficii maxime, potrivit nutriționistului Jessica Ivey.

Alimente cu care ar trebui să combinați ouăle

Spanacul

Frunzele verzi precum spanacul sunt bogate în vitaminele A și K, vitamine liposolubile care sunt mai bine absorbite atunci când sunt combinate cu grăsimi sănătoase . Acest lucru le face o completare excelentă pentru ouă, care conțin aproximativ 5 grame de grăsime fiecare.

CITEȘTE ȘI: De ce NU trebuie să mănânci ouă fierte tari, mai ales după 40 de ani

Salată Romaine

Verdele crud crocant, cum ar fi salata, poate fi, de asemenea, un impuls nutrițional. Ouăle se potrivesc bine cu salata, fie că sunt înăbușite cu un gălbenuș frumos și lichid, fie că sunt tăiate tari, care pot fi pregătite în avans, spune expertul.

Adăugați un dressing cu ulei de floarea-soarelui, care conține vitamina E, o altă vitamină liposolubilă. Studiile arată că adăugarea de ouă la legumele crude poate îmbunătăți absorbția vitaminei E și a carotenoizilor care se găsesc în legumele verzi, cum ar fi luteina și zeaxantina.

Morcovi prăjiți

Adăugați morcovi pe o foaie de copt cu ulei, prăjiți-i și apoi acoperiți fiecare porție cu un ou poșat, sugerează Dr. Ivey. Ouăle pot ajuta la îmbunătățirea absorbției vitaminei liposolubile A și a precursorilor săi, inclusiv betacarotenul, pentru care morcovii sunt cunoscuți. Dulceața naturală a morcovilor prăjiți poate completa, de asemenea, aroma ouălor.

Brânză sau iaurt

Ouăle și brânza sunt o combinație clasică și pot fi, de asemenea, bune pentru tine. Multe brânzeturi, cum ar fi cheddar și parmezan, conțin cantități mici de vitamina D, o vitamină liposolubilă pe care majoritatea americanilor nu o consumă suficient. Ouăle conțin, de asemenea, cantități mici de vitamina D, iar grăsimea din ele ajută la absorbția acestui nutrient.

Zmeură

În timp ce ouăle sunt pline de nutrienți, ele sunt lipsite de fibre, care umplu intestinul – un nutrient de care avem nevoie. Este important să consumați fibre pe tot parcursul zilei pentru a vă asigura că primiți suficiente – aproximativ 14 grame la 1.000 de calorii consumate.

Banane

Mănâncă o banană cu mâncarea ta preferată cu ouă pentru a obține între 2 și 5 grame de fibre. Sau faceți clătite cu două ingrediente: o banană mare, coaptă și pasată, două ouă și un vârf de cuțit de scorțișoară. Doar bateți totul împreună și apoi faceți clătite delicioase din amestec, spune nutriționistul.

Semințe de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui sunt bogate în vitamina E liposolubilă și fibre. Folosite ca topping crocant, aceste semințe mici pot adăuga textură ouălor tale amestecate (sau salatei acoperite cu ouă). Migdalele pot oferi, de asemenea, fibre, vitamina E și o crocantă plăcută.

CITEȘTE ȘI: Câte minute trebuie fierte ouăle?

Fulgi de ovăz

Adăugați un ou fiert la fulgii de ovăz de dimineață și veți obține proteine din ouă și fibre din ovăz.

Quinoa sau orez brun

Adaugă un ou prăjit la o cană din aceste cereale bogate în fibre. Veți obține mai multe fibre, proteine și vitamine de la această masă.

Comentarii: