LIFESTYLE

Medicii îi liniștesc pe admiratorii Tamarei Buciuceanu! Marea artistă nu e nici intubată, nici ținută la aparate

A fost panică mare toată săptămâna care tocmai se încheie astăzi! Marea doamnă a filmului românesc, actrița pe care o iubesc milioane de români, Tamara Buciuceanu Botez, a ajuns de urgență la Spitalul Elias din Capitală.

Cum a ajuns deja la venerabilă vârstă de 90 de ani, fanii s-au îngrijorat, mai ales că lumea o știe pe doamna Tamara femeie tare de înger care nu se plânge așa, din orice. Inima actriței care ne-a încântat copilăria i-a făcut ceva probleme, Tamara Buciuceanu suferind de multă vreme de o insuficiență cardiacă acută. Așa că a fost nevoie de o internare de câteva zile, pentru ca medicii să o poată supraveghea pe artistă. Care oricum locuiește singură, la câteva case de Oana Zăvoranu și Ilie Năstase.

„E internată, este în terapie intensivă, dar e conștientă, e cooperantă, nu e intubata sau ventilată. Aceasta internare a survenit pe fondul decompensării unei boli cardiace mai vechi. Niște probleme cardiace mai vechi acutizate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias Silvius Negoiță pentru Mediafax.

 

Citește și: ATENȚIE! Cum devine o fotografie de nuntă într-adevăr MEMORABILĂ!

Cea mai iubită ”profă de mate” din România

Tamara Buciuceanu-Botez a împlinit anul acesta 90 de ani, dar și 65 de ani în slujba teatrului și filmului românesc. Și totuși, câteva roluri de referință fac ca valoroasa actriță să fie reperată și chiar confundată cu ele. Pentru cei de vârsta mea, marea actriță este asociată de toată lumea cu severa, dar și iubita profesoară de matematică de liceu Isoscel din seria ”Liceenii”.

Isoscel sau Coana Chirița, cum vreți să îi spuneți, era tare fericită, de ziua ei, că lumea nu o uită. Că este sunată mereu, căutată, întrebată și toți își amintesc de ea, deși e ceva vreme de când a făcut pasul în spate.

„Momentan, nu am nevoie de nimic… Familia îmi este alături, mă văd cu ei şi cu prietenii şi mă bucur când am musafiri. Ies din când în când din casă să mă plimb și îmi place că oamenii nu m-au uitat”, le mărturisea îndrăgita artistă celor de la Click. Un singur regret o mai încearcă uneori. Poate că n-ar mai fi acum singură uneori dacă Dumnezeu i-ar fi binecuvântat căsnica cu un copil.

Tamara Buciuceanu Botez a fost căsătorită cu medicul anestezist Alexandru Botez mai bine de 30 de ani. Au avut mariajul perfect, dar n-a prins în viață și rolul de mamă. Și-a dorit enorm, doar că într-un final și-a acceptat soarta. Nepotul, fiul actorului George Constantin, Mihai, și el artist, cu care a și jucat, îi este alături și i-a fost mereu ca un adevărat copil.

 

 

 

Comentarii: