NUTRITIE

Mihaela Bilic dezvăluie: Greșeala pe care o facem atunci când gătim vinete

FOTO: adihadean.ro

Mihaela Bilic dezvăluie: Greșeala pe care o facem atunci când gătim vinete. Vinetele sunt un aliment bogat în nutrienți, care conține fibre, vitamine și minerale. Acestea pot fi benefice pentru sănătatea generală, inclusiv pentru inimă.

Vinetele, cunoscute și sub numele de vinete, fac parte din familia de plante nightshade și sunt folosite în multe feluri de mâncare diferite în întreaga lume.

Vinetele au un conținut ridicat de antociani, un pigment cu proprietăți antioxidante care poate proteja împotriva deteriorării celulare.

Unele studii pe animale au constatat că vinetele pot îmbunătăți funcția cardiacă și pot reduce nivelul colesterolului LDL și al trigliceridelor, deși sunt necesare cercetări la om.

CITEȘTE ȘI: Cum păstrezi vinetele până le gătești: Chef Joseph Hadad dezvăluie secretul prospețimii

Vinetele conțin glicozide rhamnosilice solasodine, care, conform studiilor în eprubetă, ar putea ajuta la tratarea cancerului. Consumul mai multor fructe și legume poate, de asemenea, să protejeze împotriva anumitor tipuri de cancer.

Mihaela Bilic dezvăluie: Greșeala pe care o facem atunci când gătim vinete

Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă consumul de vinete sub formă de salată, atât timp cât nu este preparată cu foarte mult ulei.

Într-un video publicat pe rețelele sale de socializare, Mihaela Bilic a demonstrat că salata de vinete poate fi delicioasă, dar şi dietetică.

Mihaela Bilic recomandă coacerea vinetelor la flacără. Potrivit ei, după ce s-au copt, trebuie să lași vinetele la scurs pentru a se elimina zeama iute din ele, iar apoi le poți toca și depune într-un bol de bucătărie adânc.

Mihaela Bilic dezvăluie: „Care este secretul pentru o salată de vinete reușită?

Ei bine, sunt mai multe.

Vinete coapte direct în flacără

În primul rând, trebuie să coacem vinetele direct în flacără. Apoi, le curățăm și le lăsăm bine la scurs, ca să iasă din ele toată zeama care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător de lemn, cu un cuțit de ceramică, să nu se oxideze, și… surpriză!

Gălbenuș de ou și puțin ulei

Adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că, dragii mei, gustul și calitatea unei salate de vinete vin din frecare.

Adică folosim un bol adânc, un linguroiu pe măsură, punem vinetele aici, cu gălbenușul și un pic de ulei și frecăm de la cinci până la zece minute.

Cu cât frecăm mai mult, cu atât ele o să se umfle ca o spumă, pentru că maioneza se produce în timp ce amestecăm. Deci, nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinete dietetică și delicioasă”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.

CITEȘTE ȘI: E vremea vinetelor: Cât de sănătoase sunt vinetele puse la congelator

Ingredientul care face vinetele delicioase

„Ce punem în interior? Un gălbenuș de ou și cinci-șase linguri de ulei. Așa de puțin ulei, care culmea, se va transforma pe măsură ce frecăm, amestecăm.

În final, nu veți avea o salată de vinete (clasică), ci spumă de vinete: albă, pufoasă, aerată, cu puțin ulei și, vă promit, delicioasă. Gata, în varianta asta vă puteți permite și o bucățică de pâine”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.

„Credeți-mă, încercați și vă veți convinge!”

„Deci nu e nevoie de mult ulei, culmea, și veți obține o salată de vinete dietetică, sănătoasă și delicioasă. Credeți-mă, încercați și vă veți convinge!

Rezultatul? Așa cum v-am promis! O salată de vinete albă, aerată ca o spumă și dietetică, pentru că am pus puțin ulei, iar asta înseamnă că are puține calorii. Haideți să nu mai acoperim gustul legumelor cu prea mult ulei, pentru că este vară și avem nevoie să ne bucurăm de mâncărurile noastre tradiționale românești, în varianta reconfigurată.

Dacă transpirăm mestecând, sigur vom slăbi mâncând!

Și mai am un secret! Înlocuiți pâinea cu bucățele de ardei gras. În felul ăsta, gustul delicios este garantat și silueta neafectată!”, a explicat Mihaela Bilic.

Comentarii: