REVIEW

Ministerul de Interne sporește măsurile de siguranță: Care sunt condițiile în care poți ieși din casă

libertatea.ro

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți seara, care sunt restricțiile impuse prin Ordonanța Militară nr. 3, care vizează interzicerea părăsirii locuințelor. Se va putea ieși doar în anumite condiții, iar vârstnicii au voie să plece de acasă doar între orele 11 – 13.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, declarat, marți seara, că „de comportamentul nostru, al tuturor, va face diferența pentru ce va urma”, în contextul crizei medicale reprezentate de coronavirus, potrivit MEDIAFAX.

CITEȘTE ȘI: Care sunt bolile cronice care agravează severitatea infecției cu coronavirus

Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței, cu anumite excepții

„Ieșirea cu bine din această criză va depinde de noi toți. (…) Sunt încă foarte mulți români care încă nu conștientizează pericolul la care se expun și îi expun și pe ceilalți. Am emis Ordonanța Militară nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuințelor cu excepții: interes profesional, de la locuință la locurile de desfășurare a activității, deplasarea pentru achiziționarea de bunuri necesare traiului”, a spus Marcel Vela.

Persoanele peste 65 de ani pot ieși din locuință doar în intervalul orar 11.00 – 13.00

Un capitol important este cel destinat persoanelor cu vârste peste 65 de ani. Aceștia vor avea voie să iasă din case doar între orele 11 – 13, dar și aici sunt prevăzute excepții.

„Circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței e permisă numai între orele 11 și 13 strict pentru cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, activitate fizică individuală, nevoile animalelor de companie. Circulația persoanelor peste 65 ani e permisă și în afara intervalului 11-13 dacă se face în interes profesional sau în interes agricol (profesori, doctori etc)”, a mai spus Vela.

CITEȘTE ȘI: Medicul din Timișoara, care a tratat cu succes pacienți cu coronavirus, recomandă: Cât de importante sunt masca și mănușile de protecție și ce facem când ajungem acasă

Angajații vor prezenta la control adeverința de serviciu semnată de angajator, ministrul Marcel vela spunând că a cerut ca aceasta să fie acceptată fără ștampilă.

„Liber profesioniștii, PFA prezintă declarație pe proprie răspundere. Declarațiile trebuie să cuprindă, numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declarația poate fi prezentată și prin intermediul telefonului, tabelei”, a mai spus ministrul de Interne.

Măsura se aplică de miercuri, 25 martie, ora 12.00.

Aici găsiți documentul integral al Ordonanței Militare nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Comentarii: