NUTRITIE SANATATE

Mituri despre mult criticata margarină: Ce este adevărat și ce nu

Foto: Pinterest.com

Margarina a devenit o parte importantă din alimentaţia noastră, depăşind în popularite chiar şi untul. Dar cât este de sănătoasă margarina?

Specialiştii avertizează că procesul de fabricaţie al margarinei este similar cu modul în care este produs materialul plastic. Înainte, margarina este obţinută prin hidrogenarea totală a uleiurilor vegetale.

În urma acestui proces se formau grăsimile ‘trans’, cele care se depun pe artere şi au un efect nociv la nivel de colesterol, potrivit clickpentrufemei.ro.

Margarina conţine apă, diverse cantităţi de lipide, suplimente de vitamina A şi D, acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, coloranţi, arome sau lapte praf degresat.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune ceaiuri pentru stomac: Tratează durerile, balonarea, constipaţia sau diareea

Săracă în grăsimi naturale

Industria margarinei promoveaza faptul ca margarina este saracă in grasimi saturate, acestea avand un rol în bolile de inima. Unele studii recente au arătat ca e o problemă falsă şi că grăsimile naturale nu cauzează boli cardiovasculare.

În margarină găsim o mulţime de componente nocive pentru organism.

Radicalii liberi: Radicalii liberi si alte produse toxice de descompunere sunt rezultatul prelucrarii industriale la temperatura inalta a uleiurilor vegetale. Ele contribuie la numeroase probleme de sanatate, inclusiv la cancer si boli de inima.

Conţine multe subtanţe nocive pentru organism

Vitamine sintetice: vitamina A si alte vitamine sintetice se adauga la margarina. Acestea au adesea un efect opus, comparativ cu vitaminele naturale din unt.

Emulgatori si conservanti: Numerosi aditivi sunt adaugati la margarina tartinabila.

Hexan si alti solventi: utilizati in procesul de extractie, aceste substante chimice industriale pot avea efecte toxice.

CITEȘTE ȘI: Colesterol mărit? Alimentele delicioase pe care ar trebui să le mănânci…

Arome artificiale: Acestea ajuta la mascarea gustului si mirosului oribil al uleiurilor hidrogenate partial, oferind un gust fals de unt.

Steroli: adesea adaugati la margarina, pentru a reduce nivelul de colesterol, acesti compusi estrogeni pot cauza probleme endocrine.

Comentarii: