SANATATE

Motive mai puțin obișnuite care duc la infarct: Cum poți fi luat prin surprindere

avantaje.ro

Alături de accidentul vascular cerebral, infarctul este principala cauză de deces în ţara noastră. La fiecare jumătate de oră, un român suferă un infarct miocardic. În 1 din 10 cazuri, persoana nu supravieţuieşte.

Principala cauză a infarctului miocardic este ateroscleroza. În momentul în care placa de aterom se rupe, corpul încearcă să repare această ruptură prin formarea unui cheag de sânge în jurul ei. Ruperea cheagului de sânge poate duce la blocarea completă a arterei şi astfel apare atacul de cord sau infarctul.

Alte cauze ale atacului de cord sunt anomaliile congenitale ale arterelor coronare, emboliile coronariene şi afecţiunile valvei aortice.

CITEȘTE ȘI: Cum poți crește aportul de Omega-3: Suplimentul care are grijă de inima și ficatul tău

În apariţia crizelor cardiace sunt implicaţi factori precum fumatul, excesul de colesterol, diabetul, hipertensiunea, sedentarismul şi obezitatea, scrie clicksanatate.ro.

Cauzele mai puţin ştiute ale infarctului

Există şi alte cauze care pot predispune la infarct:

Zgomotul provenit din trafic

Oamenii de ştiinţă au observat că pentru fiecare 10 decibeli în plus proveniţi din trafic, riscul de infarct creşte cu 12%.

Migrenele

Persoanele care au migrene (mai ales cu aură) au un risc mai mare de a suferi un infarct sau un accident vascular cerebral.

Înălţimea mică

Oamenii scunzi au un risc de 1,5 ori mai mare de a face o boală cardiacă şi de a muri din cauza acesteia în comparaţie cu persoanele înalte. Concluzia aparţine unor studii efectuate pe un eşantion de 3 milioane de persoane.

Singurătatea

Izolarea socială şi singuratatea cresc riscul de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral, se arată într-o cercetare a oamenilor de ştiinţă finlandezi.

Munca în exces

Oamenii care lucrează mai mult de 55 de ore pe săptămână au o probablitate mai mare de a face infarct în comparaţie cu cei care lucrează 35-40 de ore săptămânal.

CITEȘTE ȘI: Reguli de bază de la cardiologi: Ce să NU mănânci dacă ai probleme cu inima

Boala parodontală

Bacteriile implicate în boala parodontală pot intra în circulaţia sângelui, agravând ateroscleroza, ceea ce poate favoriza, în timp, riscul producerii unui infarct.

Comentarii: