SANATATE

Noi descoperiri șocante despre COVID-19: Virusul s-ar putea transmite și pe cale sexuală

Foto: Pinterest.com

Noi studii efectuate de cercetatorii chinezi arata ca noul coronavirus poate fi transmis si prin contact sexual neprotejat.

Ipoteza s-a conturat dupa ce un studiu al medicilor dintr-un spotal municipal a aratat ca dintre 38 de barbati spitalizati cu noul coronavirus, sase au fost testati pozitiv in lichidul seminal. Autorii au spus ca datele din studiu sunt preliminare si bazate doar pe un numar mic de teste, asa ca este nevoie de alte cercetari pentru a se vedea daca transmiterea sexuala are vreun rol in raspandirea pandemiei.

CITESTE SI: SURPRIZĂ: Soluția împotriva COVID-19 ar putea veni de la lamă: Are anticorpii necesari neutralizării acestei infecții

SARS-COV-2 descoperit in sperma pacientilor aproape vindecati

“Descoperirea ar putea fi cruciala in preventie, in special daca tinem seama ca Sars-Cov-2 a fost descoperit in sperma pacientilor pe cale de vindecare”, au mai afirmat cercetatorii chinezi.

Desigur, sunt necesare studii suplimentare cu privire la informatiile detaliate despre transmiterea virusului, timpul de supravietuire si concentrati acestuia in sperma, a scris echipa de medici in studiul sau.

“Daca s-ar putea dovedi ca SARS-CoV-2 poate fi transmis pe cale sexuala ar putea fi o parte critica a preventiei, mai ales avand in vedere faptul ca SARS-CoV-2 a fost detectat in materialul seminal al pacientilor aflati in recuperare”, afirma cercetatorii.

CITESTE SI: Important! Tot ce trebuie să ştie persoanele cu astm despre infecţia cu COVID-19

In acelasi timp, Allan Pacey, profesor de andrologie la Universitatea Sheffield din Marea Britanie, a declarat ca studiile nu trebuie considerate concludente, deoarece exista unele dificultati tehnice in testarea materialului seminal pentru virusi. El a spus ca prezenta SARS-CoV-2 in sperma nu inseamna si ca virusul este activ si capabila sa provoace infectie.

“Cu toate acestea, nu ar trebui sa fim surprinsi daca virusul care provoaca COVID-19 se gaseste in materialul seminal al unor barbati, deoarece acest lucru s-a intamplat si la alte virusuri precum Ebola si Zika”, declara Allan Pacey, potrivit digi24.ro.

Comentarii: