SANATATE

NU ignora simptomele refluxului gastroesofagian! Efecte grave pe termen lung dacă nu iei măsuri

Foto: Pinterest.com

Refluxul gastroesofagian este o condiţie medicală descrisă prin faptul că o parte din conţinutul stomacului se întoarce către esofag determinând astfel apariţia unor simptome ce afectează calitatea vieţii şi, în anumite cazuri mai grave, poate să dea naştere unor complicaţii.

Cauzat de obezitate, hernie hiatală, sarcină, golirea întârziată a stomacului, fumat, consumul de cantităţi mari de mâncare ori de consumul de alimente pe timpul nopţii, dar şi de cafea, alcool ori băuturi carbogazoase, refluxul gastroesofagian este o problemă medicală care dacă nu este tratată la timp poate să dea naştere esofagitei, o afecţiune ce se manifestă prin inflamaţia cronică a esofagului, potrivit clickpentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Arsuri la stomac și reflux gastric? Cele mai eficiente remedii naturale

Refluxul esofagian este o boală ce se manifestă prin arsuri retrosternale ori regurcitaţii. Senzaţia de arsură poate să aară, însă, de cele mai multe ori după masă şi se poate argrava în timpul nopţii, întrucât poziţia orizontală a corpului poate să accentueze refluxul.

De asemenea, această boală se poate manifesta şi prin alte simptome care nu sunt comune, precum durere în piept, răguşeală, dificultăţi de înghiţire, balonare, tuse uscată ori respiraţie urât mirositoare.

Netratată, boală de reflux gastroesofagian poate determina apariţia unor complicaţii serioase

Inflamatia continuă a esofagului dată de acidul gastric poate cauza ulceraţii, sângerări şi mai târziu în evoluţie stenozari (îngustări ale esofagului cu trecerea dificilă a alimenetelor). De asemenea, eroziunea mucoasei esofagiene poate duce la apariţia dificultăţilor de înghiţire. Unele persoane pot dezvolta esofagul Barrett, afecţiune în care mucoasa esofagiană se modifică, având un aspect asemănător cu mucoasa intestinului subţire şi care predispune la apariţia cancerului. Unele studii au arătat că astmul bronşic, tusea cronică şi fibroză pulmonară pot fi agravate sau chiar cauzate de boală de reflux gastroesofagian.

CITEȘTE ȘI: Zgomotele în abdomen nu sunt generate doar de foame. Ce înseamnă și când indică probleme

Remedii naturiste cu oţet de mere

Ingredientul minune care ameliorează inflamaţia din gât, elimină mătreaţa şi vindecă acneea

Refluxul gastroesofagian este o boală a cărei simptome pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste. Spre exemplu, dacă te confrunţi cu această problemă alege să bei ceai de muşeţel, care poate ajuta la reducerea disconfortului de la nivel gastric. La fel de efcientă este şi rădăcina de lemn dulce, care ajută la sporirea nivelului de mucus de la nivelul sistemului digestiv.

Comentarii: