NUTRITIE

Pasta de fistic este ideală pentru înghețată și diferite creme de cofetărie

În timp ce pasta de migdale este ușor de găsit în supermarketuri și este de obicei solicitată în multe deserturi europene, pasta de fistic este un produs mai rar, din cauză că este mult mai scump.

Cumpărăturile online au făcut, cu siguranță, pasta de fistic mai ușor de găsit, dar de multe ori are un preț uimitor. Chiar și așa, calitatea și consistența pot varia de la o marcă la alta, deoarece mulți dintre vânzători adaugă înlocuitori care schimbă textura și gustul special al pastei de fistic.

Folosită pentru înghețată și diferite creme de cofetărie și patiserie, pasta de fistic făcută acasă este ideală pentru un gust divin al preparatelor dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI: Fursecuri cu fistic, un deliciu în orice sezon

Pasta de fistic este ideală pentru înghețată și diferite creme de cofetărie

Vă prezint mai jos modul simplu prin care se obține această delicioasă pasta:

Ingrediente:

  • 250 g fistic nesărat, decojit
  • 125 g zahăr
  • 30 ml apă
  • 30 g Migdale măcinate
  • 3 linguri ulei de struguri (sau orice ulei fără miros)
  • Blender puternic

Pasta de fistic este ideală pentru înghețată și diferite creme de cofetărie

Mod de preparare:

După ce avem fisticul decojit, îl punem pe foaie de copt în tavă și îl băgăm în cuptorul preîncălzit la 150 °C pentru 15 minute.

În timpul acesta punem zahărul cu apa să se caramelizeze la foc mic, amestecând ușor în cratiță.

După ce zahărul e caramelizat, îl transferăm pe o foaie de copt și îl lăsăm la răcit.

Urmează să punem fisticul copt, zahărul caramelizat, migdalele măcinate și 3 linguri de ulei de struguri în bolul blenderului cu mare putere.

Mixăm toate ingredientele până obținem o pasta fină, tartinabilă.

CITEȘTE ȘI: De ce este indicat consumul de FISTIC cât mai des

Sfaturi:

  1. Mixați ingredientele câte un minut, apoi cu o spatula de silicon încercați să le împingeți spre mijloc pentru a se mărunți mai ușor.
  2. Pentru o culoare mai intensă, adăugați puțin colorant verde în pasta formată.
  3. Ca să obțineți un gust mai intens, adăugați 1 linguriță de esență de migdale sau de fistic.
  4. Pasta de fistic poate fi păstrată într-un borcan cu capac până la 6 săptămâni, dacă e ținută în frigider.

Comentarii: