NUTRITIE SANATATE

Peștele, care este mai sănătos decât carnea de vită și mai ieftin decât aceasta

Peștele, care este mai sănătos decât carnea de vită și mai ieftin decât aceasta. Acest pește este bogat nu numai în proteine, ci și în vitamine și acizi grași omega-3 valoroși. Dacă sunteți în căutarea unei alternative cu conținut caloric redus la carne, atunci acesta este exact ceea ce aveți nevoie.

Care pește este mai sănătos decât carnea de vită – Halibut

Acest pește se găsește în Oceanul Atlantic, Marea Nordului, vestul Mării Baltice și Marea Mediterană. Carnea sa fragedă, suculentă, cu o textură fină, nu este numai delicioasă, ci și foarte sănătoasă. Datorită formei sale, halibutul este uneori confundat cu calcanul sau limba de mare. Dar este mult mai sănătos.

După cum notează WebMd, 100 g din acest pește conțin până la 18 g de proteine de înaltă calitate, care sunt ușor digerabile și reprezintă o alternativă excelentă la carnea roșie.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință: Acest pește prelungește viața

Acesta furnizează organismului vitamine B, care susțin sistemul nervos, și vitamina D, care întărește sistemul imunitar. 100 g conțin până la 160% din necesarul zilnic de vitamina D și 55% din doza zilnică de seleniu.

Spre deosebire de multe alte tipuri de pește, halibutul nu acumulează mercur în organism. Acest lucru îl face sigur pentru consumul copiilor, femeilor însărcinate și alăptătoare. În plus, acest pește provoacă rareori reacții alergice, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru persoanele cu alergii alimentare.

Potrivit Institutului Evreiesc Parker, acest pește furnizează nutrienți valoroși, susține imunitatea, sănătatea inimii și a sistemului nervos și promovează sănătatea pielii și a oaselor.

Mai multe despre beneficiile halibutului

Scăderea colesterolului

Acest pește conține acizi grași polinesaturați esențiali, care sunt responsabili de scăderea nivelului lipidelor din sânge, inclusiv a colesterolului „rău”. Acești acizi grași stabilizează ritmul cardiac și tensiunea arterială și previn formarea cheagurilor de sânge și a plăcilor de colesterol.

Beneficii pentru glanda tiroidă și tensiunea arterială

Flounderul conține o cantitate semnificativă de potasiu (358 mg) și iod (14,3 mcg). Acest mineral face parte din hormonii tiroidieni, necesari pentru funcționarea normală a acesteia, precum și pentru creșterea celulelor din toate țesuturile corpului . Potasiul este direct implicat în reglarea echilibrului de apă, acid și electroliți, în procesele de conducere a impulsurilor nervoase, precum și în reglarea tensiunii arteriale.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care au grijă de tiroida ta: Sunt pline de vitamina D, omega-3 și zinc

Beneficii pentru vedere

Peștele care conține acizi grași este foarte important pentru prevenirea bolilor oculare. Plătica conține o combinație bună de acizi grași omega-3 și vitamina A, care este foarte benefică pentru ochi. Plătica este recomandată a fi inclusă în dieta celor care își obosesc adesea ochii: persoane angajate în muncă intelectuală zilnică, studenți, elevi, angajați de birou.

Comentarii: