NUTRITIE RELATII

Petrece Valentine’s Day acasă: Cum să pregăteşti o cină romantică şi de neuitat cu ajutorul lui Adi Hădean

O cină cu adevarat romantică în doi, cere un strop de efort. Poate fi servită în oraș și, într-adevăr, înlătură grija gătitului. În schimb, aduce cu ea dezavantajul publicului, dar mai ales o lipsește de nota personală și o golește de sensurile adânci și ancestrale ale gestului de a oferi unui om iubit ori doar plăcut, ceva de mâncare.

Adi Hădean ne oferă astăzi o rețetă ușor de realizat și aranjat în farfurie, dar care va incita, va fi apreciată și va naște exclamații de plăcută surprindere.

Frigărui cu bucățele de carne de pasăre aromată lângă feliuțe de cartof dulce, nuci și cremă de parmezan.

Pentru frigăruile aromate aveți nevoie de:

500 de grame piept de curcan sau de pui tăiat în feliuțe subțiri de până într-un cm
4 linguri de pastă dublu concentrată de roșii
1 lingură de zahăr brun
zeama unei lămâi
3-4 linguri cu ulei bun
un praf de sare
o ceapă roșie rasă fin.

Toate acestea se pun într-un bol și se lasă la marinat în frigider pentru măcar o oră.

Pentru crema de parmezan, amestecați 100 de grame de parmezan ras cu o lingură de vin alb. Același vin pe care îl veți servi la masă. Amestecați cu hotărâre până devine o cremă.

CITEȘTE ȘI: Rețeta de succes a celebrului bucătar Jamie Oliver: Cum să pregătești o cină romantică

Sfatul celebrului bucătar Gordon Ramsay: Ce să NU comanzi niciodată într-un restaurant

Pentru garnitură tăiați un cartof dulce în felii cât se poate de subțiri. Uscați-le bine cu un șervet curat și prăjiți-le în ulei încins. O altă variantă este să le coaceți în cuptor tăvălite în puțin ulei de măsline, sare de mare și piper.

O idee foarte bună este să aveți pregătită și o mână de miez de nucă, încălzit ușor într-o tigăiță și sfărâmat.

Înfigeți bucățelele de carne marinată în frigărui scurte de lemn. Frigeți-le într-o tigaie largă cu un strop de ulei până când sunt ușor rumenite pe toate părțile. Puneți-le frumos pe farfurie, aranjați în evantai feliuțe de cartof dulce, sfere din cremă aromată de brânză și stropiți din loc în loc cu oțet balsamic. Nu e un moft. Gustul acestuia acru-dulce unește și rotunjește aromele. Presărați miez de nucă.

Comentarii: