NUTRITIE

Porumb fiert: Ce să pui în apă pentru a îl face foarte gustos

www.avantaje.ro

Porumb fiert: Ce să pui în apă pentru a îl face foarte gustos. Pentru a prepara porumb fiert delicios, trebuie să alegeți nu numai știuleți tineri, ci și să știți cât timp să-l fierbeți și ce să puneți în apă. Iată ce trebuie să știe fiecare gospodină care prepară porumb acasă.

Alegerea porumbului: ce trebuie să știți

Pentru a alege porumb tânăr și fraged, trebuie să acordați atenție mai multor semne: frunzele care învelesc știuleții trebuie să fie verzi, ceea ce indică faptul că porumbul este proaspăt. Boabele de porumb trebuie să fie de culoare galben-lăptos și moi la atingere. Pentru a vă asigura că știuleții sunt prăjiți sau fierți uniform, alegeți-i de aceeași dimensiune.

CITEȘTE ȘI: NU arunca această parte a porumbului: Este extrem de vindecătoare pentru diabet

Cât timp durează fierberea porumbului?

Știuleții tineri se fierb la abur și se fierb aproximativ 15 minute în apă clocotită. Apoi, aragazul poate fi oprit și produsul poate fi lăsat în aceeași apă încă o jumătate de oră. Porumbul vechi, prea copt, are boabe întunecate. Timpul de gătire pentru astfel de știuleți este de la 40 de minute la 2 ore. Cel mai rapid mod de a prepara porumbul dulce este Bonduelle – 10 minute în apă clocotită sunt suficiente.

Cum să gătești porumbul astfel încât să fie moale, ce să adaugi în apă

Pentru a face porumbul dulce și fraged, gospodinele experimentate recomandă adăugarea următoarelor ingrediente în apa în care se gătește porumbul:

  • Puțin lapte – carbohidrații din lapte se descompun la încălzire, făcând porumbul mai dulce.
  • O bucată de unt.
  • Se recomandă să sărați apa în timpul gătirii, la sfârșit – 5 minute înainte de sfârșitul tratamentului termic este momentul ideal.
  • Porumbul gătit poate fi presărat cu sare, brânză galbenă rasă sau brânză tare și uns cu unt sau ulei.
  • Porumbul gătit trebuie consumat imediat – își pierde suculența când se răcește.

Ce altceva trebuie să știți despre gătitul porumbului?

Porumbul trebuie gătit cât mai repede posibil după cumpărare. Fiecare oră de depozitare transformă zaharurile naturale în amidon, făcând știuletul mai puțin dulce. Nu este necesar să curățați porumbul complet – puteți lăsa 1-2 straturi de frunze interioare. Acestea vor proteja boabele de fierbere și vor adăuga aromă. Asigurați-vă că îndepărtați cojile de porumb – acestea pot conferi amărăciune.

CITEȘTE ȘI: Cât timp ar trebui să fiarbă porumbul pentru a fi numai bun de consumat

Dacă știuleții au dimensiuni diferite, tăiați-i pe cei mai mari în jumătate – astfel se vor găti uniform. Nu este necesar să înmuiați porumbul înainte de gătit.

Comentarii: