NUTRITIE

Pufoșenia numită „Zebra cake”- checul care se topește în gură

Întotdeauna priveam cu invidie la mamele care făceau checuri pentru petrecerile noastre de grup, asta doar din cauza că aceste checuri treceau imediat.

Erau așa pufoase și gustoase, încât toți prietenii mei alergau să prindă măcar o felie de chec.

CITEȘTE ȘI: Chec cu banane sau ispita din farfurie

Pufoșenia numită „Zebra cake”- checul care se topește în gură

Rețeta nu este grea delocși are ingrediente puține, dar trebuie ținut cont de câțiva pași pentru a obține consistența pufoasă de care vă povesteam.

Ingrediente:

  • 150 g zahăr
  • 120 g unt
  • 120 g smântână/ iaurt grecesc
  • 4 ouă
  • 220 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • 100 g ciocolată neagră

Pufoșenia numită „Zebra cake”- checul care se topește în gură

Mod de preparare:

Mai întâi topim ciocolata pe baie de abur.

Apoi, în bolul unui mixer punem untul la temperatura camerei, sarea, zahărul și ouăle și le mixăm pentru 3 minute la viteză mare.

Adăugăm smântâna, apoi făina și praful de copt și amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule.

Urmează să împărțim compoziția în 2 boluri.

În unul din ele vom pune ciocolata topită și vom amesteca bine să obținem o compoziție omogenă.

În cea care rămâne albă adăugăm puțină esență de vanilie.

CITEȘTE ȘI: Chec cu ciocolată- ideal pentru orice ocazie

Punem o foaie de copt în tava pentru chec și apoi punem pe rând câte puțin din fiecare compoziție.

Introducem checul în cuptorul preîncălzit la 180 °C pentru aproximativ 30 de minute.

 

 

Comentarii: