REVIEW

Rămâi des fără bani? Trei semne că nu îţi gestionezi corect resursele

Foto: Pinterest.com

Uneor, cele trei semne că nu ai o relație sănătoasă cu banii sunt greu de depistat dacă te afli deja într-o rutină financiară care implică deseori excese; cu toate acestea, în timp, ele pot fi diminuate.

Cheltuiești bani de fiecare dată când te simți trist

Acesta este primul dintre cele trei semne că nu te descurci cu banii. De multe ori nu ne dăm seama că încercăm să ameliorăm depresia sau anxietatea prin cumpărături. Identificarea acestei probleme este primul pas spre rezolvarea ei. Apoi, este nevoie să găsim noi căi pentru a scăpa de sentimentele neplăcute care nu implică neapărat cumpărături costisitoare sau participarea la evenimente extravagante, potrivit realitatea.net.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Studiul care spune tot – de câţi bani ai nevoie pentru a fi fericit

Ascunzi cheltuielile de familie și prieteni

Dacă acesta devine un obicei, dacă refuzi aparent nejustificat să vorbești cu familia sau cu prietenii despre cheltuielile efectuate înseamnă că de multe ori depășești bugetul alocat anumitor cumpărături sau că faci cumpărături impulsiv.

Duci o viață mai luxoasă decât îți permiți

FOMO (Fear Of Missing Out) este ultimul dintre cele trei semne că nu știi să gestionezi corect banii. Acesta înseamnă teama de a nu lua parte la enenimentele la care persoanele pe care la admirăm participă sau de a nu duce stilul de viață pe care societatea îl consideră luxos, aparținând oamenilor de succes. Pentru asta, multe persoane ajung să cheltuie mai mult decât și-ar permite. Transformă economisirea într-un obiectiv.

CITEȘTE ȘI: Cum să îi cheltuiești banii soțului FĂRĂ să știe? A se citi doar de persoanele…

Alte semne că economisirea nu este nici pe departe punctul tău forte implică resimțirea unei senzații de teamă de fiecare dată când primești facturile pentru diverse servicii și amânarea achitării datoriilor. De asemenea, dacă te gândești în continuu la bani și dacă nu vezi fericirea decât corelată cu activități care presupun cheltuirea de bani este un indiciu că ar trebui să adopți noi obiceiuri de gestionare a venitului cât mai rapid. Dacă nu reușești singur, apelează la un specialist.

Comentarii: