NUTRITIE

Rețeta perfectă pentru o cină de inspirație italiană

Stromboli este o rețetă de pizza de casă rulată, care va colecta toate aprecierile celor care o vor degusta.

Aluatul subțire rulat, rezultând straturi perfecte pline cu sos de roșii, salam și mozzarella vor face ca acest preparat să fie un antreu demn de amintit.

CITEȘTE ȘI: Încântă-ți simțurile cu o pizza facută în casă ca un profesionist: Rețeta pe care trebuie să o încerci

Rețeta perfectă pentru o cină de inspirație italiană

Stromboli nu trebuie încurcat cu Calzone. Deși aromele sunt asemănătoare, principala diferență este modul în care sunt rulate.

Stromboli se rulează ca și burrito, în timp ce Calzone se pliază asemeni unui taco.

Ingrediente pentru 2 pizza rulate:

  • 550 g făină
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 lingură de zahăr
  • 10 g drojdie uscată
  • 30 ml ulei de măsline
  • 330 ml apă călduță
  • Salam, șuncă
  • Mozzarella
  • Sos de roșii preparat
  • 1 ou bătut

Rețeta perfectă pentru o cină de inspirație italiană

Mod de preparare:

Făina, drojdia, zahărul și apa călduță le punem într-un bol și le lăsăm deoparte 10 minute, timp în care se activează drojdia.

După ce au trecut cele 10 minute, adăugăm uleiul de măsline și sarea și începem să frământăm aluatul până ce nu se mai lipește de mâini, aproximativ 6-7 minute.

Lăsăm aluatul la dospit jumătate de oră în cuptor cu lumina aprinsă, timp în care preparăm sosul de roșii.

Pentru un sos de roșii savuros și delicios, eu călesc o ceapă în 2 linguri de ulei de măsline, adaug apoi 3 căței de usturoi mărunțiți și 300 ml suc de roșii.

Potrivesc de sare și piper după gust și las la fiert la foc mic pentru 5 minute.

Dacă sosul este prea acru, puteți adăuga o lingură de zahăr.

CITEȘTE ȘI: Oricine poate face o pizza delicioasă acasă – Reguli pentru aluatul perfect

Acum e momentul să preîncălzim cuptorul la 180 °C.

După ce aluatul a dospit suficient, îl împărțim în două și întindem fiecare bucată în formă de dreptunghi.

Peste aluat punem sos de roșii, lăsând 1,5 cm la margine, apoi începem să așezăm feliile de salam/șuncă și mozzarella deasupra.

Rulăm aluatul și băgăm marginile în interior pentru a nu se desface, apoi îl așezăm în tavă.

Procedăm la fel și cu cealaltă bucată de aluat, iar după ce le-am așezat pe amândouă în tava de copt, le ungem cu oul bătut deasupra și presărăm usturoi granulat și parmezan ras.

Băgăm tava la cuptor pentru 20-25 de minute, până când Stromboli capătă o culoare maronie.

După ce am copt pizza noastră rulată, ne înarmăm cu răbdare pentru 10-15 minute și abia apoi tăiem felii.

Puteți servi alături de un sos picant sau chiar de un sos cu iaurt și usturoi.

Să aveți poftă!

Comentarii: