REVIEW

Rezultate-SURPRIZĂ ale unui studiu: Femeile inteligente sunt mai predispuse la consumul de alcool

lifestyles.com

Femeile care au studii superioare consuma mai mult alcool decat cele mai slab instruite, a rezultat, recent dintr-un studiu britanic. Acele reprezentante ale sexului frumos, posesoare de diplome, par sa fie de doua ori mai predispuse la consum zilnic de bauturi alcoolice si, de asemenea, mai deschise in a-si marturisi dependenta in aceasta directie.

CITEȘTE ȘI: E dovedit ştiinţific: De ce femeile preferă bărbaţii cu barbă

O corelare similara intre nivelul studiilor si consumul de licori bahice s-a constatat si incazul barbatilor, dar la un nivel mai scazut. Descoperirea vine in urma unui studiu desfasurat la Scoala de Economie din Londra, in cadrul caruia cercetatorii au urmarit vietile a mii de femei si barbati cu varsta de 39 de ani, toti nascuti in Marea Britanie, in timpul aceleasi saptamani din anul 1970.

Nivelul consumului de alcool in randul femeilor poate fi prezis, conchide studiul, chiar si numai din notele obtinute de acestea la testele scolare sustinute la varsta de numai sapte ani. Femeile ale caror calificative erau „medii” si „mari” in scoala prezinta o probabilitate de pana la 2,1 ori mai mare de a incepe sa bea zilnic la maturitate, potrivit The Telegraph.

CITEȘTE ȘI: Medicii dezvăluie secretul: De ce trăiesc femeile mai mult decât bărbaţii

Autoarele studiului, Francesca Borgonovi si Maria Huerta, sugereazasi cateva posibile explicatii ale acestei situatii. Femeile maieducate tind sa aiba copii mai tarziu, amanand asumarearesponsabilitatii parentale. De asemenea, pot avea vieti sociale mai active sau sa lucreze in medii dominate de barbati, cu o toleranta ridicata pentru consumul de alcool. In plus, este posibil sa fi crescut in sanul unor familii de clasa mijlocie, unde si-au putut observa parintii band regulat.

Potrivit studiului, aportul substantial al efectului educational s-ar putea datora faptului ca femeile mai bine pregatite au mai multe oportunitati si tind sa duca stiluri de viata care inlesnesc expunerea inaintea unor circumstante ce favorizeaza consumul de alcool.

Comentarii: