REVIEW

S-a lansat în România: Testul care îți spune cât de predispus genetic ești să te îngrași

Foto: Pinterest.com

Cum te poate ajuta configurația GENETICĂ să slăbești sănătos. Un reprezentant de top în piața serviciilor medicale a lansat un test de nutrigenetică dedicat persoanelor care întâmpină dificultăți în menținerea unei greutăți normale pe termen lung și care prezintă un risc crescut de a dezvolta boli asociate obezității.

Liderul pieței de servicii medicale de laborator din România a lansat Weight Sensor, un test de nutrigenetică prin care se analizează variațiile genetice cu impact important în apariția obezității. Persoanele care doresc să slăbească într-un mod sănătos pot beneficia acum de diete personalizate și programe de antrenament eficiente, adaptate în funcție de configurația genetică.

CITEȘTE ȘI: Dieta pentru Grupa sanguină ”A”

Importața moștenirii genetice

Genele influențează metabolismul fiecărei persoane, motiv pentru care dietele trebuie adaptate conformației fiecărui individ, potrivit ultimelor cercetări în domeniu. Astfel, oamenii reacționează diferit la conținutul de grăsimi, carbohidrați sau la numărul de calorii dintr-o dietă, potrivit doctorulzilei.ro.

Chiar și eficiența activităților sportive în programele de slăbire este influențată de configurația genetică.

Teste de nutrigenetică

Testele de nutrigenetică furnizează informații importante pentru realizarea unui plan eficient de slăbire cum ar fi conținutul de grăsimi/carbohidrați recomandat într-o dietă, respectiv tipul de exerciții fizice cel mai potrivit sau măsura în care se impune reducerea aportului de calorii.

„Persoanele cu predispoziție genetică la obezitate întâmpină toată viața probleme în menținerea unei greutăți normale. Greutatea crescută nu numai că le afectează imaginea de sine, dar este și un factor de risc în apariția unor boli grave precum diabetul de tip 2, bolile coronariene sau sindromul de rezistență la insulină. Nutrigenetica ne oferă azi informații despre modul în care profilul genetic individual influențează răspunsul organismului la nutrienții dintr-o dietă. Conform studiilor din domeniu, dietele și planul de exerciții recomandate în urma testului Weight Sensor cresc eficiența demersului de scădere în greutate de 2,5 ori”, a declarat Dr. Antoanela Curici, director medical.

CITEȘTE ȘI: Dieta neaşteptată care poate prelungi viaţa: Pe bază de ciocolată neagră, vin şi bere

Cum poți beneficia de acest test

Testul Weight Sensor este un test ne-invaziv, care se efectuează din probă de salivă și poate fi comandat din centrele de recoltare din București și din țară. În urma efectuării testului, pacientul primește un raport genetic ce conține detalii privind genele cu impact în creșterea greutății, un plan de dietă și nivelul de efort fizic recomandat.

Pacienții beneficiază după testare de interpretarea rezultatelor de către un medic genetician specializat în nutrigenetică.

Comentarii: