LIFESTYLE

Și-a construit singur mașina cu care câștigă curse de viteză

Meseria de mecanic auto merge mână în mână cu cea de pilot! O spune Adrian Dobre, mecanic auto din 1998 și pilot în cursele de vehicule istorice de doar un an, dar cu ștate vechi de peste 20 de ani, pe circuit.

„Pasiunea pentru acest sport a început în urmă cu 20 de ani și cred că prima cursă am avut-o în Cursele de Îndemânare, prin anii 2000″, povestește pilotul din cursele de vehicule istorice.

A avut tot timpul o slăbiciune pentru mașinile vechi, iar pentru prima pe care și-a achiziționat-o a bătut drumul până în Germania.

„Mi-am luat- un Golf 1 și de acolo am tot început și am cumpărat una, două, trei și am zis că fac și una de curse”, mărturisește Adrian.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Mașina lui are 43 de ani, el, 40

 Pilotul concurează cu o mașină făcută de el de la cap la coadă. „Doi ani am lucrat la ea și am recondiționat-o. Am luat-o de la un prieten și când am început să mă plimb cu ea, nu mi-a plăcut. Am desfăcut-o și am făcut-o de la zero”, spune Adrian.

De un an, mecanicul pilot concurează în cursele de mașini istorice cu autovehiculul construit de el și are rezultate foarte bune.

„De fiecare dată, am fost pe podium. Mașina mea e mai mare ca mine, e fabricată în 1978, are 43 de ani, eu am 40″, explică mecanicul pilot. La ultima etapă la care a participat, lui Adi i-a trebuit o zi să își revină după cursă. Din cauza căldurii s-a deshidratat!

„Afară erau peste 30 de grade, mi-a fost foarte greu, o oră după cursă mi-a fost rău. Pe sub combinezon, toată lenjeria specială era udă. Într-o oră și jumătate am băut 5 litri de apă”, povestește Adrian Dobre.

 A avut și un incident, dar chiar și așa, a prins podiumul. „Mi s-a blocat cutia de viteză în treapta a treia a și am fost nevoit să termin cursa fără a mai schimba treapta. Am mers doar cu a treia”, încheie pilotul.

Comentarii: