NUTRITIE

Sosul sweet chilli, preparat acasă în cel mai simplu mod

Gustul dulce și picant în același timp al sosului merge de minune cu o bucată fragedă de carne sau cu niște creveți în crustă de panko.

Sosul sweet chilli se prepară foarte repede, așa că vă propun să vă uitați pe lista ingredientelor și să vă apucați de treabă.

CITEȘTE ȘI: Secretul coastelor la cuptor- sosul Barbeque făcut acasă

Sosul sweet chilli, preparat acasă în cel mai simplu mod

Ingrediente:

  • 250 ml apă
  • 250 g zahăr
  • 150 ml oțet de orez
  • 2 căței de usturoi
  • sare după gust
  • 1 bucată ghimbir
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 8 ardei iuți

Sosul sweet chilli, preparat acasă în cel mai simplu mod

Mod de preparare:

Într-o oală puneti la fiert apa împreună cu zahărul. Amestecați până ce zahărul se topește complet, apoi lăsați să fiarbă până ce pregătiți restul ingredientelor.

Spălați ardeii și îi curățați de cotor. Dacă doriți sosul mai iute, atunci păstrați și semințele de la 2 ardei.

Într-un robot de bucătărie puneți ardeii, ghimbirul, și usturoiul.

Porniți robotul și lăsați-l să-și facă treaba pentru câteva secunde, până ce ingredientele sunt tocate, de mărimea bobului de orez. Eu am vrut ca sosul meu să aibă bucățele de ardei în el, așa că nu am transformat ingredientele în pastă.Turnați ingredientele tocate în oala de pe foc, adăugați sarea și oțetul de orez.

CITEȘTE ȘI: Secretul sosului Bechamel pentru Lasagna

Lăsați să clocotească. Dizolvați amidonul într-o lingură de apă și turnați-l în oală.

Aici puteți decide consistența sosului. Dacă doriți un sos mai gros și mai consistent, atunci mai lăsați pe foc până ce sosul mai scade. De asemenea, puteți crește cantitatea de amidon.
Se păstrează în recipiente de sticlă închise ermetic, la frigider și rezistă până la 2 săptămâni.

Comentarii: