NUTRITIE SANATATE

Superalimentele pentru creier pe care ar trebui să le consumăm în mod regulat

splendidtable.org

Superalimentele pentru creier pe care ar trebui să le consumăm în mod regulat. Din ce în ce mai mulți oameni de știință găsesc dovezi că ceea ce mâncăm ne afectează funcțiile corpului și aspectul nostru. Cercetările arată că ceea ce consumăm joacă un rol important în sănătatea creierului nostru.

Superalimentele pentru creier pe care ar trebui să le consumăm în mod regulat

Alimentele pentru creier sunt cele care sunt bogate în antioxidanți, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Acestea oferă creierului energie și ajută la protejarea celulelor cerebrale, ceea ce, la rândul său, previne dezvoltarea diferitelor boli ale creierului.

Prin menținerea bunei funcționări a intestinelor, ne ajutăm organismul să funcționeze corect și avem grijă și de sănătatea noastră mentală.

Există mulți hormoni și neurotransmițători importanți care sunt creați în intestin și care pot intra apoi în creier, afectând capacitățile noastre cognitive, cum ar fi înțelegerea și procesarea de noi informații, memoria și concentrarea. Acest lucru înseamnă că hormonii care funcționează bine sunt esențiali pentru a trimite creierului semnalele chimice care continuă să ne ajute organismul să funcționeze corect și în cele mai bune condiții.

O dietă de proastă calitate poate face ca organismul nostru să elibereze mai multe citokine inflamatorii, ceea ce poate contribui la inflamație, care, la rândul său, poate duce la deteriorarea creierului.

CITEȘTE ȘI: Neurochirurgul Vlad Ciurea dezvăluie: Obiceiul care curăță gunoiul din creier

Care sunt superalimentele pentru creier?

Avocado

Conține vitamina K și acid folic, care ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge în creier și la îmbunătățirea funcțiilor cerebrale legate de memorie și concentrare.

Sfecla

Nitrații naturali din sfeclă stimulează cu adevărat fluxul sanguin către creier, crescând energia și performanța în timpul antrenamentelor grele.

Afinele

Bogate în antioxidanți, vitamina C și vitamina K, acestea sunt excelente pentru a proteja creierul de degenerare, declin cognitiv și stres.

Supă de oase

Nivelurile ridicate de colagen ajută la reducerea inflamației intestinale, în timp ce aminoacizii vindecători, cum ar fi prolina și glicina, susțin buna funcționare a sistemului imunitar și ajută la îmbunătățirea memoriei.

Broccoli

Alături de alte legume precum conopida, varza kale și varza de Bruxelles, broccoli este unul dintre cele mai bune alimente pentru creier. Acestea conțin niveluri ridicate de vitamina K și colină, care pot ajuta la o memorie clară și la concentrare.

Țelina

Nivelurile ridicate de antioxidanți și polizaharide din țelină acționează ca antiinflamatoare naturale și pot ajuta la ameliorarea simptomelor asociate cu inflamația, cum ar fi durerile articulare și sindromul colonului iritabil.

CITEȘTE ȘI: Dovedit ştiinţific: Metoda prin care creierul întinereşte cu până la 10 ani

Uleiul de cocos

Practic, nu există nimic la care uleiul de cocos să nu vă poată ajuta. Când vine vorba de creierul tău, acesta poate ajuta la suprimarea celulelor responsabile de inflamație. De asemenea, poate ajuta la pierderea memoriei legată de vârstă și poate lupta împotriva bacteriilor rele care se găsesc în intestinul tău.

Ciocolata neagră

Ciocolata este plină de flavonoide care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Înlocuiți ciocolata cu lapte și ciocolata albă cu ciocolată neagră cu un conținut de cacao de cel puțin 70% . Este maxim de benefică pentru sănătatea creierului, potrivit actualno.com.

Comentarii: