REVIEW

Ți-au rămas paste de la prânz și nu vrei să le arunci? Cât timp le poți ține în frigider

Cât timp este sigur să păstrezi pastele gătite în frigider! Să arunc pastele gătite rămase la masa de prânz sau pot să le mai păstrez câteva zile la frigider fără să risc niscaiva probleme cu stomacul?

Care este termenul de garanţie pentru pastele pregătite în bucătăria proprie, ţinând cont de faptul că, de regulă, nu folosim conservanţi sau alte metode pentru a ne asigura că prelungim perioada de păstrare, ci ne bazăm pe cele două-trei grade din frigider.

Pastele se numără printre cele mai consumate mâncăruri din întreaga lume. Fabricat tradițional din grâu, există acum multe alte tipuri de paste, precum mazăre, linte, fasole și alte soiuri fără gluten.

În timp ce pastele pot dura ani de zile în cămară, vă puteți întreba cât timp se pot păstra în frigider după ce au fost gătite.

CITEȘTE ȘI: Gătirea pastelor nu e aşa uşoară cum pare. Cele şapte greşeli care strică rezultatul final

La fel ca și alte alimente preparate, pastele gătite se pot fi păstrate la frigider câteva zile, potrivit doctorulzilei.ro. Acest lucru se datorează faptului că pastele gătite au un conținut de umiditate crescut care va duce la creșterea mucegaiului, iar temperaturile scăzute încetinesc procesul de expirare.

Iată cât timp poți păstra pastele gătite la frigider:

  • Paste proaspete de grâu: 4-5 zile
  • Paste proaspete cumpărate de la magazin: 1-3 zile
  • Paste de grâu fierte: 3–5 zile
  • Paste pe bază de linte, fasole sau pe bază de mazăre: 3–5 zile
  • Paste fără gluten: 3–5 zile
  • Tortellini sau alte paste umplute: 3–5 zile
  • Lasagna sau alte paste preparate cu sos: 5 zile

CITEȘTE ȘI: Chef Florin Dumitrescu dezvăluie propria reţetă de paste carbonara. Surpriză: NU trebuie smântână

Comentarii: