FRUMUSETE

Trebuie să foloseşti sărurile de baie! Cum te ajută să-ţi menţii tinereţea

Foto: Pinterest.com

Sărurile pot fi folosite atât în băile relaxante, cât și în compoziția diverselor măști de frumusețe. Te ajută să uiți de stres și, în plus, purifică și hidratează pielea, dându-i un aspect proaspăt, tineresc.

Sarea de baie este bogată în minerale și are numeroase beneficii pentru corp: deschide porii, purifică și hidratează pielea, lăsând-o moale și catifelată. Pentru un efect mai intens, poate fi combinată cu uleiuri esențiale sau cu alte ingrediente hidratante precum mierea. Cele mai utilizate cristale de sare sunt Himalaya, Epsom și cele de la Marea Moartă, potrivit clickpentrufemei.ro.

Sarea roz de Himalaya, pentru hidratare

Este considerată drept una dintre cele mai pure săruri din lume, iar culoarea roz este rezultatul unei cantități mici de oxizi de fier (rugină). Nerafinată, sarea roz de Himalaya este bogată în oligoelemente și săruri minerale, peste 80 la număr, care au efect de regenerare, de hidratare și de detoxificare. În cosmetice, contribuie la echilibrarea pH-ului pielii și întârzie îmbătrânirea.

CITEȘTE ȘI: Oja pentru dinţi, cel mai nou şi mai ciudat trend în materie de frumuseţe dentară

Sarea are proprietăți antibacteriene și antiseptice, fiind indicată persoanelor cu eczeme, acnee și psoriazis. Amestecă un sfert de cană de sare cu o jumătate de cană de ulei de măsline sau ulei de cocos, până obții o pastă. Aplic-o pe corp și lasă să acționeze aproximativ 10 minute, apoi clătește. Băile cu sare te relaxează și au efecte asupra sănătății întregului organism. Într-o cadă plină cu apă adaugă aproximativ 1 kg sare. Amestecă până se dizolvă. Repetă terapia la 3-4 zile.

Sarea Epsom, exfoliantul natural

Sulfatul de magneziu obținut pe cale naturală e cunoscut şi sub numele de sare Epsom sau sare amară. Se foloseşte pentru reducerea stresului, calmarea durerilor şi catifelarea pielii. Cristalele curăță pielea de impurități, o înmoaie și îi conferă un aspect plăcut. Considerată un exfoliant natural, îndepărtează celulele moarte și reduce problemele legate de eczeme și psoriazis. Într-o cană cu sare adaugă 4 linguri de miere și amestecă până când obții o pastă groasă. Masează-ți corpul în timpul dușului, de jos în sus, cu mișcări circulare, de 2-3 ori pe lună. Pentru o baie relaxantă, pune 2 căni de sare amară în cadă și adaugă apă caldă.

Sarea de la Marea Moartă, rol anti-îmbătrânire

Considerată un ingredient care luptă împotriva semnelor bătrâneții, sarea de la Marea Moartă îmbunătățește aspectul pielii și contribuie la scăderea cu aproape 40% a profunzimii ridurilor. Datorită cantități mari de magneziu, potasiu și calciu, întărește firele de păr și stimulează creșterea acestora. Pentru a scăpa de ridurile fine și de liniile de expresie, dar și pentru a menține tenul curat, dizolvă într-o ană de apă 4-5 linguri de sare. Aplică amestecul pe față, ține aproximativ 20 de minute, apoi clătește cu apă la temperatura camerei. Pentru a te relaxa după o zi încărcată, umple cada cu apă caldă, apoi adaugă o cană de sare de la Marea Moartă. Poți adăuga și câteva picături de ulei de levănțică.

Recomandare

Baia cu sare nu trebuie să dureze mai mult de 20 de minute, iar apa nu trebuie să fie nici prea rece, nici prea fierbinte. Este de preferat ca temperatura apei să nu depășească 37 de grade.

CITEȘTE ȘI: ‘Secretele’ pe care trebuie să le ştii când mergi la coafor, dar stilistul nu ţi le va spune

Atelierul de frumusețe

*Pentru un ten sănătos și luminous, înlătură machiajul, sebumul și impuritățile de pe față înainte de a merge la culcare. Este indicat să folosești un gel de curățare delicat, fără alcool.

*Înainte de epilare, exfoliază pielea pentru a scăpa de celulele moarte, dar și pentru a ajuta firele să iasă la suprafață. Aplică comprese de apă caldă, pentru ca porii să se deschidă, astfel, vei reduce apariția foliculitei.

*Utilizată în rutina de frumusețe de zi cu zi, apa de trandafir hidratează pielea și-i oferă strălucire. De asemenea, acționează ca un tonic natural care ajută la micșorarea porilor, absoarbe excesul de sebum și ameliorează cicatricile și ridurile.

*Ziua este indicat să folosești un ruj într-o nuanță naturală, iar seara, unul cu tonuri de roșu și sau mai închis lal culoare, care va da un efect seducător.

*Aplică pe față crema hidratantă cu mișcări de jos în sus. Nu împinge pielea feței în jos, acționează în sens contrat, pornind de la gât și urcând spre centrul feței, pomeți și frunte. În acest fel, tenul tău va beneficia de un efect de push-up garantat!

* Pentru a usca părul, începe prin a-l șterge cu un prosop, apoi folosește fohnul. Este indicat să-l ții la o distanță de 15-20 cm de cap. În acest mod vei proteja părul de lezările produse de căldură. Pentru a nu-l îngrășa, pune două picături de ulei esențial de rozmarin și masează vârfurile.

Comentarii: