LIFESTYLE

Un american și un „spaniol” debutează la naționala României de baschet, în cel mai tare meci!

„Tricolorii” încep preliminariile Europeanului de baschet contra Spaniei, campioana mondială. Evenimentul anului în baschetul românesc va avea loc pe 20 februarie, la Cluj.

Rareș Uță a jucat șase ani în Spania, iar acum va debuta la națională chiar în meciul cu ibericii. „Vor fi câțiva jucători din Malaga pe care abia aștept să-i văd și să le arăt orașul Cluj. Nu se putea să debutez mai bine, e chiar poetic!” mărturiseşte baschetbalistul căruia i se va cânta imnul naţional la Cluj-Napoca.

Citeşte şi: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Richard a depus jurământul în decembrie!

Și americanul naturalizat Kris Richard așteaptă cu nerăbdare primul său meci pentru România. A primit cetățenia română în decembrie 2019 și se simte aici, la noi, ca acasă. „Toți jucătorii din echipă sunt acum frații mei români, m-au primit în familia lor. Hai, România!”, spune americanul din echipa națională de baschet a României.

Meciul România – Spania va avea loc pe 20 februarie, la Cluj. Din grupa de calificare la EuroBasket 2021 mai fac parte selecționatele Poloniei și Israelului. „Este minunat că fanii baschetului din România pot vedea echipa Spaniei la lucru. Ne punem mari speranțe în toată echipa.”, spune şi Horia Păun, președintele Federaţiei Române de Baschet.

Comentarii: