SANATATE

Vești proaste despre coronavirus: Pericolul din unele locuri e mai mare decât se credea

unc.edu

Agenția națională științifică din Australia sugerează că SARS-Cov-2 poate supraviețui mult mai mult pe suprafețe decât se credea anterior. Cercetătorii australieni au descoperit că virusul este „exterm de robust” şi poate rămâne activ pe suprafeţe timp de până la 28 de zile, notează BBC.

Temperatura propice este de 20 de grade Celsius, care corespunde cu ceea ce numim, de regulă, „temperatura camerei”, iar experimentele s-au desfăşurat departe de lumina zilei, întrucât este cunoscut faptul că radiaţia ultravioletă ucide virusul.

CITEȘTE ȘI: Măsură surprinzătoare de combatere a coronavirusului introdusă de Germania – Este un gest de care românii se feresc

Obiectele pe care COVID-19 poate rezista şi transmite infecţia până la patru săptămâni sunt bancnotele, ecranele telefoanelor mobile şi articolele din oţel inoxidabil.

Spre comparaţie, în circumstanţe similare, virusul gripei rezistă doar 17 zile.

Studiile anterioare indicau faptul că particulele de COVID-19 supravieţuiau două-trei zile pe bancnote şi suprafeţe de sticlă şi până la şase zile pe obiecte din plastic şi din oţel inoxidabil.

CITEȘTE ȘI: Atenție la nivelul crescut al glicemiei: Întreține orice infecție din organism, inclusiv pe cea cu noul coronavirus

În continuare, răspândirea coronavirusului se face cel mai frecvent atunci când cei infectaţi tuşesc, strănută sau vorbesc.

Comentarii: