SANATATE

12 indicii surprinzătoare care îți arată ai probleme cu inima

realitatea.net

Apnee de somn

Când sforăitul tău este întrerupt de pauze în respirație, este posibil creierul să nu primească suficient oxigen. Va trimite semnale vaselor de sânge și inimii pentru a lucra mai mult pentru a menține fluxul sanguin. Acest lucru crește riscul de hipertensiune arterială, ritm cardiac anormal, accidente vasculare cerebrale și insuficiență cardiacă. Din fericire, apneea în somn este tratabilă.

Erupție cutanată galben-portocalie

Nivelurile extrem de ridicate ale trigliceridelor îți pot face pielea să se spargă în jurul degetelor de la mâini și de la picioare și pe fund. Multe dintre aceste grăsimi din sânge pot juca un rol în întărirea arterelor, iar cifrele mari sunt adesea legate de alte afecțiuni care vă expun riscul de a suferi, de asemenea, boli de inimă și accident vascular cerebral, potrivit webmd.com.

CITEȘTE ȘI: Cum poți crește aportul de Omega-3: Suplimentul care are grijă de inima și ficatul tău

Forță de prindere slabă

Puterea mâinii tale îți poate spune ceva despre puterea inimii tale. Cercetările sugerează că acea capacitate de a stoarce bine ceva poate fi asociată cu un risc mai scăzut de boli de inimă. Dacă îți este greu să apuci un obiect, șansele sunt mai mari să ai sau să poți dezvolta probleme. (Dar îmbunătățirea puterii de prindere nu îți va face neapărat inima mai sănătoasă.)

Pată întunecată sub unghii

Dacă nu te-ai lovit sau nu ți-ai rănit recent degetul de la mână sau de la picior, puncte mici de sânge prinse sub unghie ar putea indica o infecție în mucoasa inimii sau a valvelor, numită endocardită. De asemenea, poți suferi de astfel de pete de sânge și dacă ai diabet, persoanele cu această afecțiune având șanse de două până la patru ori mai mari de a avea boli de inimă și accident vascular cerebral.

Ameţeală

Amețeala este adesea un rezultat direct al ceva în neregulă cu inima ta, deoarece nu pompează suficient sânge în creier. Amețelile ar putea fi un simptom al unui ritm anormal, numit aritmie. Insuficiența cardiacă, adică slăbirea mușchilor, te poate face, de asemenea, instabil. Senzația de tulburare este, de asemenea, unul dintre multele simptome mai puțin cunoscute ale unui atac de cord.

Probleme sexuale

Unele necazuri din dormitor ar putea însemna că suferi de boli de inimă și un risc mai mare de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Bărbații cu disfuncție erectilă pot avea probleme de circulație legate de hipertensiune arterială sau artere înguste din cauza acumulării de colesterol. Aceste probleme de flux sanguin pot, de asemenea, diminua libidoul și capacitatea unei femei de a se bucura de sex.

Schimbări ale culoarei pielii

Degetele de la mâini și de la picioare albastre sau gri ar putea fi din cauza circulației proaste a sângelui bogat în oxigen, adesea din cauza unui defect cardiac cu care v-ați născut sau a vaselor de sânge îngustate sau blocate. Un model dantelat, pestriț, violet apare atunci când bucăți de plăci de colesterol acumulate se desprind, apoi se blochează în vasele de sânge mici. Este posibil să ai pete sângeroase chiar sub piele pe interiorul mâinilor și pe tălpile picioarelor atunci când ai endocardită.

Sângerarea gingiilor

Experții nu înțeleg pe deplin legătura dintre bolile gingiilor și bolile de inimă. Dar studiile sugerează că sângerarea, umflarea sau sensibilitatea gingiilor pot duce la probleme ale inimii. O teorie este că bacteriile din gingii intră în sânge și declanșează inflamația în inimă. Dacă ai o boală a gingiilor, care poate duce la pierderea dinților, îți poate crește șansele de accident vascular cerebral.

Petice întunecate, catifelate

Este posibil să găsiți aceste pete groase, numite acanthosis nigricans, în pliurile și pliurile pielii, cum ar fi gâtul, axilele și zona inghinală, atunci când corpul dumneavoastră are probleme cu utilizarea hormonului insulină. Plasturile ar putea avea și etichete de piele. Dacă nu te tratezi pentru rezistența la insulină, sindromul metabolic sau diabetul de tip 2, consultă medicul pentru a te ajuta să îți controlezi glicemia și să îți protejezi inima.

Probleme de respirație

Senzația de lipsă de aer poate fi un simptom al insuficienței cardiace, al unui ritm cardiac anormal sau al unui atac de cord. Spune medicului dacă îți e greu să îți tragi respirația după ce ai făcut lucruri care înainte erau ușoare pentru tine sau dacă îți este greu să respiri în timp ce te culci. Ai și dureri în piept? Sună la 112.

CITEȘTE ȘI: Reguli de bază de la cardiologi: Ce să NU mănânci dacă ai probleme cu inima

Umflarea picioarelor inferioare

Se întâmplă atunci când stai mai mult timp în picioare sau în timpul sarcinii. Acumularea de lichid poate proveni și din insuficiența cardiacă și circulația deficitară în picioare. Picioarele umflate ar putea fi de la un cheag care blochează întoarcerea sângelui de la membrele inferioare la inimă. Sună imediat medicul dacă umflarea apare brusc.

Oboseală

Nu-l atribui întotdeauna somnului prost. Insuficiența cardiacă te poate lăsa obosit și epuizat, deoarece mușchiul nu mai pompează suficient de bine pentru a satisface nevoile corpului tău. Urmărește și alte simptome, cum ar fi tusea și umflarea, deoarece senzația de slăbiciune poate fi un semn de avertizare al multor afecțiuni diferite, inclusiv anemie, cancer sau chiar depresie.

Comentarii: