REVIEW

12 obiceiuri banale care spun multe despre personalitatea ta

A te trage de păr, a da mâna cu cineva sau a alege cu ce te îmbraci azi la muncă nu reprezintă ceva semnificativ. Nu același lucru este și pentru experții behavioriști. Iată ce ne spun aceștia:

Cum pui hârtia igienică la baie

Încă de când s-a inventat hârtia igienică, oamenii nu au reușit să cadă de acord cu modalitatea corectă de a pune hârtia igienică. Terapeuta Gilda Carle, PhD, pretinde că poate afla multe lucruri despre personalitatea cuiva după felul în care pune hârtia la baie.

Aceasta a făcut un sondaj printre 2000 de bărbați și femei legat de modul în care pun hârtia pe suport la baie: pe deasupra sau pe dedesubt. Deasemenea, i-a rugat pe voluntari să răspundă la următoarea întrebare: pe o scară de la 1 la 10, cât de insistenți sunt în relațiile lor?

Potrivit Reader’s Digest, rezultate studiului au arătat că cei care preferă să pună hârtia pe suport la baie pe deasupra sunt mai dominanți, pe când cei care preferă cealaltă metodă sunt mai supuși.

Ce fel de încălțăminte preferi

Un studiu a dezvăluit că îți poți da seama ce personalitate are cineva în funcție de încălțările sale. Voluntarii participanți au adus poze cu încălțămintea purtată de ei și au completat un chestionar legat de trăsăturile personalității lor. Un alt grup de voluntari, pe baza acelor poze, au descris personalitatea celui care purta acele încălțări. Remarcile acestora au fost destul de precise.

Rezultatele acestui studiu au arătat că cei care preferă încălțămintea comfortabilă tind să fie mai plăcuți, mai agreabili. Cei care preferă încălțămintea cu glezna acoperită sunt mai agresivi. Cei cu încălțămintea incomfortabilă sunt mai calmi, pe când cei care preferă încălțămintea nouă și bine întreținută sunt mai anxioși.

Felul în care mergi

Patti Wood, expertă în limbajul corpului, a mărturisit revistei Men’s Health că felul în care mergi arată ce fel de personalitate ai. Dacă mergi ușor înclinat în față și rapid, ești extrem de productiv și ai o gândire foarte logică. Oamenii te admiră pentru asta, însă poți părea un pic cam competitiv și rece.

Dacă mergi cu pieptul înainte, umerii în spate și capul sus (lucru specific politicienilor și celebrităților) ești distractiv, carismatic și sociabil. Tendința ta însă e de a căuta să fii în centrul atenției.

Dacă mergi drept, nu te inclini în față, nu scoți nici pieptul înainte, atunci tu ești mai interesat de oameni decât de lucrurile pe care le ai de făcut. Îți pasă  mai mult de ceea ce se întâmplă în viața ta personală, decât în cea profesională. Te simți bine când ești cu un grup de prieteni, dar ai tendința de a fi distras.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii au dezvăluit: Cum poți îi poți face pe câini să te placă

Sfatul scârbos al specialiștilor: De ce este sănătos să ne mâncăm mucii

Dacă te uiți mai mult în jos atunci când mergi, cel mai probabil ești introvertit și politicos.

Felul în care dai mâna

Un studiu publicat în Journal of Personality and Social Psychology a descoperit că felul în care dai mâna poate influența părerea oamenilor despre tine. În cadrul experimentului, evaluatorii au fost pregătiți să țină cont de opt caracteristici ale unei strângeri de mână: dacă apucă toată mâna, temperatura, cât de uscat ești, puterea, durata, vigoarea, textura și contactul vizual.

Rezultatele au indicat că participanții la experiment cu o strângere de mână fermă s-au descris pe sine înșiși ca fiind mai emoționali, extrovertiți și mai pozitivi decât alții. Pe când cei cu strângerea de mână mai slabă mai timizi și nevrotici. Părerea evaluatorilor a fost asemănătoare cu felul în care participanții s-au descris.

Felul în care scrii emailuri

Dacă încerci să-ți cunoști mai bine colegii de muncă, un ajutor potrivit ar putea fi chiar inbox-ul tău. Psihologul Tomas Chamorro-Premuzic, PhD, spunea că există o legătură puternică între felul în care cineva scrie emailuri și cum este acesta în viața de zi cu zi.

Narcisiștii folosesc mai des cuvintele: eu, mie, al meu.

Extrovertiții tind să fie mai informali, abordând subiecte distractive, cum ar fi muzica sau la ce petreceri să meargă.

Contează nu doar ce scrii ci și felul în care scrii. Dacă nu ai greșeli de redactare înseamnă că ești mai conștiincios, perfecționist și un pic obsesiv. Prezența greșelilor gramaticale indică un IQ mai mic. Interesant este faptul că emailurile lungi reflectă energie și rigurozitate, dar și o tendință spre a atrage atenția.

Ticuri nervoase

Ești genul de persoană care își roade unghiile sau își rupe pielițele? Potrivit specialiștilor acest obicei apare în cazul persoanelor care se plictisesc, sunt foarte frustrate sau se relaxează. Cei care se trag de păr sau își rod unghiile tind să fie perfecționiști.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Marele secret al oamenilor cu ochi albaştri

12 lucruri ciudate care se întâmplă în corpul tău când este foarte frig

Cât de punctual ești

Rezultatele unui studiu au arătat că a fi prezent la momentul potrivit este o trăsătură de caracter pozitivă. Cei care sunt punctuali sunt mai conștiincioși și mai plăcuți. Cei care ajung mai devreme sunt mai nevrotici. Iar cei care întârzie tind să fie mai relaxați, mai nepăsători.

Obiceiurile alimentare

Ești ceea ce mănânci – știința însă spune că ești și felul în care mănânci. Specialiștii spun că cei care mănâncă încet le place să fie în control și știu să se bucure de viață. Cei care mănâncă repede, tind să fie ambițioși și nerăbdători. Cel care e gata să încerce mâncăruri noi este acel gen de persoană căreia îi place să-și asume riscuri și caută senzații tari. Cei pretențioși la mâncare au o tendință spre anxietate și nevrotism. Dacă ești genul de persoană căreia îi place să separe mâncarea în farfurie, înseamnă că ești foarte precaut și orientat spre detalii.

Felul în care faci cumpărături

Dacă vrei să cunoști pe cineva mai bine, du-te cu acea persoană la mall, la cumpărături. Cercetările au arătat că există două tipuri de consumatori: unul maniac, și unul căruia nu-i place deloc să facă cumpărături. Cumpărătorul maniac este acela care este atent la fiecare detaliu și se hotărăște greu. Pe când celălalt tip de cumpărători ia ceva de pe raft și a terminat.  Cumpărătorii maniaci sunt orientați pe detalii și foarte analitici, iar cei cărora nu le plac cumpărăturile sunt obosiți de detalii și preferă informațiile generale.

Felul în care îți faci selfie

Contul tău de Instagram sau cel de Facebook arată mai multe lucruri despre personalitatea ta decât realizezi. Cercetările au arătat că oamenii care sunt mai plăcuți, mai agreabili tind să facă pozele de jos în sus. Cei care sunt mai conștiincioși au grijă să nu arate prea multe detalii pe fundal. Oamenii care zâmbesc, râd sunt mai deschiși să experimenteze lucruri noi, în timp ce aceia care pozează ”duck face” (cu buzele țuguiate) au o personalitate mai nevrotică.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii au stabilit: Care este băutura preferată a psihopaților

Efectul pervers al cafelei: Ce se întâmplă în organismul tău după ce bei cafea

Felul în care scrii de mână

Grafologia este analiza scrisului de mână și legătura pe care o are cu personalitatea cuiva. Există ca știință încă de pe vremea lui Aristotel. Cercetătorii în domeniu au arătat că pot fi detectate prin scrisul cuiva mai mult de 5000 de trăsături ale personalității.

Cei care scriu mare sunt orientați spre oameni, plăcându-le în același timp să fie în centrul atenției. Cei care scriu mic sunt introvertiți și au o putere mare de concentrare. Acele persoane care scriu ușor înclinat spre dreapta înseamnă că sunt prietenoși și impulsivi. Aceia care scriu spre stânga sunt mai rezervați și mai individualiști. Iar cei care scriu drept sunt logici și pragmatici.

Oamenii care scriu mai apăsat au emoții puternice și sunt impulsivi. Cei care scriu mai moale le este ușor să se mute de mai multe ori.

Felul în care îți duci geanta

Se poate să îți destul de mult timp până când te hotărăști ce geantă să îți cumperi. Te-ai gândit însă cum îți place să porți geanta? Potrivit cercetătorilor, atunci când îți geanta pe mână înseamnă că pui preț pe statutul tău social și că ești gata să cheltuiești mulți bani pentru a avea grijă de tine. Dacă îți ții geanta de-a lungul corpului, în față înseamnă că pentru tine e de preț protejarea și accesibilitatea. Dacă geanta ta ajunge să fie ținută la spate înseamnă că ai o personalitate liniștită și calmă. Cei care preferă rucsacul sunt mai independenți și vor să aibă singuri grijă de ei înșiși, în timp ce cei care țin geanta în mână sunt mai eficienți și mai bine organizați.

Comentarii: