REVIEW SANATATE

Sfatul scârbos al specialiștilor: De ce este sănătos să ne mâncăm mucii

Cred că cei mai mulți dintre noi am fi de acord cu faptul că a vedea pe cineva că se scobește în nas e un pic cam scârbos. Iar când vine vorba despre copii, instinctiv îți vine să le spui să scoată mâna din nas când îi vezi cum explorează sau când bagă în gură rezultatul explorării.

Se pare că greșeala e la noi, atunci când vrem să ne oprim copiii de la așa ceva. Potrivit unui nou studiu, e sănătos să ne mâncăm mucii și asta datorită beneficiilor pe care le avem de urma lor, mai ales în ce-i privește pe copii relatează dailymail.co.uk.

CITEȘTE ȘI: Pletismografia peniană, testarea care depistează pedofilii. Ce este și cât este de eficient

Invenție revoluționară: Sprayul nazal care te scapă de dependența de jocuri de noroc

Profesorul pneumolog Friedrich Bischinger, din Australia a spus referitor la acest nou studiu: ,,Să îţi mănânci rămăşiţele uscate pe are le scoţi din nas este o modalitate perfectă să îţi întăreşti sistemul imunitar. Este un lucru natural”.

Acest specialist precizează că în nas există un filtru de bacterii, și că în momentul în care ajunge în intestine, face numai bine. Totodată acest obicei ajută la prevenirea lipirii bacteriilor de dinți.

Desemenea s-a descoperit că mucii mâncaţi ajută şi la lupta împotriva infecţiilor respiratorii, ulcerului la stomac, dar şi a HIV-ului.

Un alt profesor, de biochimie de data aceasta, de la Universitatea Saskatchewan din Canada, pe nume Scott Naper a declarat: „Consumarea patogenilor cuprinşi în mucus ar putea fi o metodă prin care învăţăm sistemul imunitar să cunoască mediul înconjurător.” Napper subliniază că mucii au un gust dulce, acesta fiind un potenţial semnal prin care instruieşte corpul să îi consume pentru a obţine informaţii utile sistemului imunitar.

CITEȘTE ȘI: Influenţele negative ale calculatorului şi televizorului asupra copilului: Ce ne spun specialiştii

Copilul se concentrează greu? Alimentele care rezolvă problema deficitului de atenție

„Natura ne încurajează să facem diferite lucruri pentru că este avantajos pentru noi să avem anumite comportamente, să consumăm diferite tipuri de mâncare. De aceea, poate că atunci când avem impulsul de a ne mânca mucii, ar trebui să-i dăm curs”, spune profesorul.

 

 

Comentarii: