SANATATE

3 simptome care apar la femei înainte de un accident vascular cerebral

daoism.ro

3 simptome care apar la femei înainte de un accident vascular cerebral. Un accident vascular cerebral se poate prezenta în mod ușor diferit la bărbați și la femei.

Cunoașterea simptomelor sale poate salva viața unei persoane: supraviețuirea și revenirea la o viață normală în cazul său depinde de cât de repede se acordă ajutor medical pacientului.

„Cu cât o persoană primește mai devreme tratament pentru un accident vascular cerebral, cu atât leziunile vor fi mai puțin permanente și cu atât este mai puțin probabil să fie fatale”, spun experții de la American Stroke Association.

CITEȘTE ȘI: Atenție: Tulburarea care, netratată, poate duce la AVC, infarct și alte complicații grave

Potrivit acestora, bărbații și femeile prezintă simptome similare în multe cazuri. La ambele sexe, un accident vascular cerebral la ei poate fi exprimat în următoarele semne: asimetrie și omisiune a mușchilor faciali slăbiciune bruscă tulburări de vorbire probleme de vedere pierderea echilibrului, slaba coordonare a mișcărilor accident vascular cerebral la femei.

Experții notează: imaginea unui accident vascular cerebral la femei poate fi mai puțin evidentă, uneori sexul mai slab nu observă sau își pierde din vedere semnele ca fiind insuficient de grave și înfricoșătoare.

3 simptome ale accidentului vascular cerebral la femei

În cazul unui accident vascular cerebral, femeile pot prezenta următoarele trei simptome:

  • oboseală;
  • tulburări cognitive: dezorientare și confuzie, probleme de memorie;
  • greață sau vărsături.

În plus, femeile pot fi victimele unui tip rar de accident vascular cerebral cunoscut sub numele de tromboză venoasă cerebrală. Această patologie apare atunci când se formează un cheag de sânge între creier și craniu, care împiedică sângele să iasă din drenaj.

CITEȘTE ȘI: Unul dintre cei mai puternici antioxidanți, care previne Alzheimer, diabet și AVC: În ce alimente se găsește

Simptomele apar, de obicei, mai lent decât un accident vascular cerebral tipic, dar este totuși important să solicitați asistență medicală cât mai curând posibil.

La ce simptome ar trebui să fiți atenți? Acestea includ dureri de cap, confuzie și convulsii.

Comentarii: