Fără ele, mâncarea n-ar mai fi o plăcere, ci o simplă necesitate… Semințe, legume, coaja de la anumite fructe, plante verzi sau uscate, iată ce n-ar trebui să-ți lipsească din bucătărie. Multe dintre condimente le folosim zilnic și sunt arhicunoscute. Altele, sunt mai puțin cunoascute, dar merită să le încerci în bucătărie.
Dă o aromă deosebită mâncărurilor tale cu unele dintre cele mai exotice condimente, chiar dacă sunt mai puţin cunoscute:
Cascabel este un ardei iute din Mexic. Nu foarte puternic, are uşoare note citrice şi dă preparatelor un gust dulceag şi puţin acid. Este foarte potrivit la mâncărurile cu vită şi pui.
Modelul INEDIT de blugi lansat de o firmă americană. Preţul unei perechi este de aproape 2000 RON
SURPRINZĂTOR! Ce ascund de fapt bărbaţii care poartă barbă / STUDIU
Ca aspect se aseamănă cu piperul, face parte din familia acestuia, dar nu este picant. Are un gust surprinzător. Conferă arome intense, amărui, mentolate şi de fructe în acelaşi timp. Aduce mult a ienibahar. Este foarte folosit în bucătăria indoneziană.
Cercetătorii au aflat CE le LIPSEȘTE copiilor născuţi prin cezariană
Cum să alegem PARFUMUL potrivit
Pungile din plastic biodegradabil. O minciună?
Este un condiment obţinut din sâmburii unor cireşe negre, rare, dar ca gust nu are nicio legătură cu cireşele pe care le ştim.
Se foloseşte mai ales la deserturi, la prăjituri şi biscuiţi, datorită aromelor de nucă şi migdale. Unii combină pudra de mahlab cu cafeaua, pentru arome speciale.
De asemenea, sunt bucătari care-l folosesc pentru crearea unor dressinguri pentru salate: ulei de măsline, lămâie si sâmburi de Mahlab.
Cum să porți blugii pentru a părea mai SLABĂ
Stresul întoarcerii din concediu? Metode care alungă nostalgia post-vacanță
Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?
Foarte populare în Africa, au aromă de piper. Au devenit condiment de bază în vremurile când accesul la piperul negru era dificil, iar europenii l-au adoptat la rândul lor.
Horoscop luna MAI 2017: suflu nou, elan și forță, dar ne expune și la pericole
Bucătarii îl preferă pentru că nu este atât de picant precum piperul.