NUTRITIE

5 greșeli pe care le facem când gătim cartofii: Bucătarul reginei Elisabeta a II-a ne spune care sunt

saga.co.uk

5 greșeli pe care le facem când gătim cartofii: Bucătarul reginei Elisabeta a II-a ne spune care sunt. Cartofii fac parte din meniul nostru aproape în fiecare zi, dar cu toții facem greșeli atunci când îi preparăm. Acest lucru este susținut de bucătarul britanic Jeff Baker, care a gătit pentru regretata regină Elisabeta a II-a .

După cum scrie „Mirror„, este vorba despre cinci greșeli care strică gustul unui preparat din cartofi.

5 greșeli pe care le facem când gătim cartofii

Prima greșeală

Mulți oameni folosesc cartofi vechi pentru gătit în loc să cumpere cartofi proaspeți. Potrivit bucătarului, dacă leguma este moale și maro, trebuie aruncată.

CITEȘTE ȘI: Cartofi prăjiți seara: Un mare NU sau chiar recomandat?

A doua greșeală

El sfătuiește, de asemenea, să alegeți tipul de cartof în funcție de metoda de gătit. Unii sunt mai buni pentru prăjire, în timp ce alții sunt mai buni pentru fierbere sau tocană. Varietatea potrivită vă va duce felul de mâncare la un nivel superior de gust.

A treia greșeală

O altă greșeală este folosirea prea mult ulei. Acest lucru duce la cartofi care pot fi arși la exterior, dar oarecum cruzi în interior.

A patra greșeală

Baker atrage atenția că majoritatea oamenilor își prăjesc cartofii într-o oală foarte mică. Prin urmare, în loc să se prăjească și să obțină o crustă crocantă, cartoful începe să se înăbușe. Este mai bine să luați un vas suplimentar și să obțineți rezultatul pe care l-ați planificat.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință au dezvăluit ce se întâmplă cu inima atunci când mănânci cartofi

A cincea greșeală

La coacere, cartofii sunt adesea lăsați prea mult timp în cuptor. „Aș recomanda cel puțin 30 de minute la 220C/200C ventilator, verificând la fiecare 10-15 minute și scuturând pentru a face cartofii crocanți. Dacă după aceste 30 de minute încă nu sunteți sigur, scoateți cartoful și încercați. Nu numai că veți știi dacă este gata, dar este posibil să încercați pentru prima dată cei mai crocanți cartofi dintotdeauna”, spune Baker, citat de BGNES.

Comentarii: