NUTRITIE SANATATE

4 alimente proteice care scad colesterolul pentru cei peste 40 de ani

csid.ro

4 alimente proteice care scad colesterolul pentru cei peste 40 de ani. Pe măsură ce îmbătrânim, menținerea sănătății inimii și a nivelului de colesterol devine din ce în ce mai importantă, în special pentru persoanele de peste 40 de ani. Alegerile alimentare joacă un rol important în acest sens, aportul de proteine fiind un factor cheie.

Carnea roșie este cunoscută ca fiind o sursă populară de proteine, dar poate crește nivelul colesterolului și riscul de boli de inimă. Prin urmare, dacă doriți să vă îmbunătățiți sănătatea inimii, este important să găsiți alternative proteice mai sănătoase.

Dieteticienii Lisa Andrews și Krutika Nanavati menționează care sunt acestea. Aceste alimente proteice sănătoase nu numai că ajută la controlul nivelului de colesterol, dar oferă și toate substanțele nutritive esențiale.

CITEȘTE ȘI: Băutura care curăță sângele de colesterol și toxine: Consumați-o între mese

Potrivit nutriționiștilor, cele mai bune opțiuni includ proteinele vegetale, carnea de pasăre, crustaceele și peștele gras.

4 alimente proteice care scad colesterolul pentru cei peste 40 de ani

Proteine pe bază de plante

„Există o mulțime de surse delicioase și sănătoase de proteine care nu implică deloc carnea, așa că nu le subestimați”, spune Dr. Nanavati, menționând că alimente precum fasolea, lintea și tofu sunt alternative nutritive la carnea roșie. Ea adaugă că proteinele pe bază de plante sunt bogate în nutrienți sănătoși pentru inimă și fibre, care ajută la scăderea colesterolului și la reducerea inflamației.

„Fibrele vă mențin, de asemenea, senzația de sațietate mai mult timp, ajutându-vă să vă controlați greutatea. Includerea acestor opțiuni vegetariene în dieta dvs. va oferi o sursă sățioasă de proteine și vă va ajuta să vă atingeți obiectivele de pierdere în greutate”, adaugă Dr. r Nanavati.

Fructe de mare

„Pentru cei care iubesc fructele de mare, vă puteți bucura de creveți și scoici. Creveții și alte fructe de mare sunt bune pentru inimă, deoarece conțin seleniu, un antioxidant care protejează celulele organismului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi”, spune Dr. Dr. Andrews.

În plus, fructele de mare sunt o sursă de acizi grași omega-3, care susțin sănătatea inimii prin reducerea inflamației și îmbunătățirea funcției vaselor de sânge. Creveții și scoicile sunt perfecte și pentru persoanele care își urmăresc greutatea și caută alimente proteice gustoase care ajută la scăderea colesterolului.

Puiul sau curcanul fără piele

Puiul fără piele sau curcanul sunt alegeri clasice de proteine slabe. Dr. Andrews subliniază că carnea de pasăre este importantă deoarece „puiul și curcanul fără piele sunt mai bune pentru pierderea în greutate deoarece sunt mai slabe și mai sărace în calorii decât carnea roșie”.

Dr. Nanavati este, de asemenea, de acord cu această afirmație, menționând că „pieptul de pui este sărac în grăsimi și bogat în proteine”.

CITEȘTE ȘI: Medic: Acesta este cel mai bun mic dejun pentru inimă și colesterol

Pește gras

Peștii grași precum somonul, halibutul și macroul sunt buni înlocuitori pentru carnea roșie. Dr. Andrews notează că aceste surse gustoase de proteine „conțin acizi grași omega-3, care ajută la reducerea inflamației și protejează inima”.

În plus, aceste grăsimi sănătoase nu numai că susțin sănătatea inimii, dar ajută și la pierderea în greutate.

Între timp, Dr. Nanavati recomandă consumul de somon la grătar sau înăbușit, care va ajuta la scăderea colesterolului și va susține sănătatea generală a inimii, potrivit actualno.com.

Comentarii: