Care este secretul pentru cea mai fragedă friptură de miel. Cotletele de miel, sau mai exact cotletele de miel tânăr, sunt o carne incredibil de gustoasă și fragedă! Mielul tânăr poate fi mâncat chiar și fără cuțit – se sfărâmă foarte ușor cu o furculiță, ca o prăjitură. Principalul lucru este să cunoști secretele despre cum să gătești miel fără un miros neplăcut.
Cum să gătești miel fără miros?
Dar această carne are un dezavantaj. După cum știm, mielul are un miros specific. Prin urmare, în primul rând, această carne ar trebui să fie întotdeauna cumpărată într-un loc de încredere, unde știți deja că mielul de acolo va fi gustos, curat și fără un miros specific puternic.
Și în al doilea rând, mirosul de miel depinde direct de cât de fin este gătit. La urma urmei, numai bucătarii experimentați cunosc secretele de a face carnea să miroasă cu adevărat delicios și să fie fragedă.
CITEȘTE ȘI: Cum îți dai seama dacă e proaspătă carnea de miel: La ce să fii atent
Secretele alegerii cărnii de miel „potrivite”
Mielul tânăr nu ar trebui să aibă un miros specific sau o culoare închisă a cărnii. În plus, carnea nu ar trebui să fie alunecoasă sau lipicioasă. Mielul de înaltă calitate nu ar trebui să aibă un miros puternic. În plus, nu ar trebui să existe sânge sau pete pe produs.
Dacă cumpărați carne de calitate, este foarte ușor de gătit! Mielul are un gust delicat, unic, care îi atrage pe mulți iubitori ai acestei carne. Prin urmare, nu trebuie să faceți eforturi speciale atunci când îl preparați. Totul este destul de simplu!
Rețetă pentru prepararea mielului fără miros
Toate bucățile de carne ar trebui să fie la fel. Prin urmare, nu vom marina fripturile pentru o lungă perioadă de timp, ci doar le vom săra bine pe ambele părți. Nu vă fie teamă să adăugați multă sare – nu există prea multă! Cel mai bine este să folosiți sare de mare grosieră, care nu este la fel de sărată ca sarea obișnuită. Prin urmare, este imposibil să sărezi prea mult fripturile cu această sare.
Odată ce fripturile sunt bine sărate, le punem pe grătar. Lăsați carnea să se odihnească pentru o vreme! În timp ce fripturile se odihnesc pentru o vreme, trebuie să pregătim niște ulei aromat, pe care îl vom aplica chiar la sfârșitul gătitului fripturilor. Pentru aceasta, avem nevoie de puțin ulei, de preferință ulei adevărat.
Gustul mielului tânăr se va combina bine cu usturoiul. O felie va fi suficientă pentru o jumătate de kilogram de carne. Ar trebui să adăugați rozmarin proaspăt.
Apoi tăiați câteva bucăți de unt, puneți-l într-un vas mic și puneți-l în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde. Încălziți untul în cuptorul cu microunde până când se înmoaie. Dar nu trebuie să îl supraîncălziți sau să îl topiți! Adăugați usturoiul și mult piper negru în untul încălzit.
Frunzele de rozmarin neutralizează, de asemenea, gustul nedorit al mielului. Amestecăm untul, condimentele și ierburile până se omogenizează. Apoi aplicăm untul nostru aromat, acesta va sta o vreme și va înmuia complet cotletele de miel. Această marinadă aromată poate fi folosită și pentru coaste și fileuri de miel.
După o astfel de marinată aromată, mirosul specific al mielului dispare. Deci, mielul este inițial doar sărat, nu marinat în nici un fel, și pus pe grătar. Această carne poate fi, de asemenea, prăjită pe grătar sau în cuptor, nu contează.
Ca urmare, după o astfel de marinată cu ulei, obțineți miel foarte fraged – se desface în mâini și arată incredibil de gustos.
Miel suculent copt la cuptor
Ingrediente necesare:
- 2 kg. – oaie
- Condiment pe bază de plante
- 3 căței – usturoi (tocat)
- 1 linguriță – frunze uscate de rozmarin
- 1/4 linguriță – piper negru măcinat
- 1/2 lingură – ulei (ulei de măsline)
- 2 linguri. l. – suc de lămâie
Pentru sos:
- Suc de friptură de miel
- Vin roșu (la alegere)
- 1-2 linguri. l. – ulei
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Într-un bol, se amestecă usturoiul, rozmarinul, piperul negru, ierburile, uleiul de măsline, sucul de lămâie și se freacă peste miel.
Așezați mielul pe o tavă de copt și coaceți-l în cuptor timp de 15 minute la 200 de grade, apoi reduceți la 180 și coaceți-l pentru restul timpului de gătit. Nu acoperiți friptura!
Tăiați carnea transversal în felii la grosimea dorită.
CITEȘTE ȘI: Cine NU are voie să consume carne de miel: Bolile care te țin departe de acest preparat
Se prepară sosul:
Se toarnă vinul și zeama de miel în tigaie, se aduce la fierbere și se fierbe timp de aproximativ 5 minute.
La final, se adaugă uleiul și condimentele după gust, se amestecă bine.
Serviți sosul pe o farfurie separată atunci când serviți friptura de miel.
Nota rețetei:
Adăugați vin în funcție de cât de mult sos aveți nevoie!
Comentarii:









